Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Kaos när Zlatan mötte fansen på Paris gator

PSG är mästare igen. På måndagen hyllades Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater av tusentals fans på Paris gator.
Men det blev en stökig tillställning där spelarna fördes bort av säkerhetsvakter.

Zlatan Ibrahimovic kom, såg och segrade. Under sin första säsong ordnade han PSG:s första ligatitel på 19 år. Inte konstigt att det var stora folkmassor och mäktigt jubel när Zlatan och hans lagkamrater åkte kortege på esplanaden Trocadero i Paris på måndagen.

Men det blev ett kaotiskt firande på sina håll. Några personer tog bland annat tillfället i akt att klättra upp på byggställningar vid det närliggande muséet. Det innebar inte bara stor fara för dem själva utan även för människorna nedanför byggnaden då det fanns risk att ställningen skulle ge vika och rasa ned på folkmassan.

Spelarna fick dessutom snabbt lämna podiet när de skulle möta fansens hyllningar. Säkerhetspersonal förde undan Zlatan, Beckham och deras lagkamrater samtidigt som kravallpolis gick emot maskerade fans. Spelarna fick lämna podiet tidigare än tänkt och en planerad båttur på Seine för ligavinnarna ställdes in.

 Enligt Sports Illustrated kastade fansen stenar mot polisen varvid polisen svarade med tårgas mot fansen.

- Det är ultras fel, vi kunde inte fira på grund av dem, sade en supporter.

- Festivalen förstördes, sade en annan.

Spelarna verkar dock ha förstående för sina supportrar.

 

- Det var lite rakter, facklor och lite tårgas som flög omkring. Men det kan du kanske förstå med tanke på hur länge de har väntat på det här, säger försvararen Zoumana Camara.

Den franska nyhetskanalen Itele uppger att ett antal personer ska ha skadats. Det är dock ännu oklart hur och i vilket sammanhang.

PSG:s brasilianske sportchef Leonardo var inte med i firandet. Leonardo som bland annat fick en utskällning av Zlatan Ibrahimovic efter gårdagens match mot Lyon. Lite senare tvingades han åka till sjukhus efter att ha fått en stressrelaterad åkomma.

Publicerad 2013-05-13 kl 21:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons