POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Kiese Thelin känner förtroendet i Bordeaux: "Otroligt skönt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Isaac Kiese Thelin har startat åtta av nio matcher sedan han kom till Bordeaux. Tränaren Willy Sagnol visar stort förtroende för svensken.
- Otroligt skönt att få det förtroendet från Willy, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

Isaac Kiese Thelins kometkarriär tog ytterligare ett steg när han i januari lämnade Malmö FF för Ligue 1-klubben Bordeaux. Det har varit mycket nytt för den 22-årige anfallaren.

- Man har ägnat sig åt att komma in i allt. Språk, livet utanför, ligan. Nu känner jag ändå att jag känner mig lite hemma och har koll på vad som händer.

Vad vill man prioritera när man kommer ner helt ny?
- Det är fotbollen, helt klart. Resten får man ta sen. Fotbollen, laget och hur man spelar där.

Sedan Kiese Thelin kom till Bordeaux har tränaren Willy Sagnol, tidigare stjärna i Bayern München och det franska landslaget, haft med svensken i startelvan i åtta av nio matcher. Och i den nionde fick anfallaren hoppa in.

- Otroligt skönt att få det förtroendet från Willy. Vi har en bra relation, han är nöjd. Vi snackar mycket, han är bra, säger 22-åringen.

En av omställningarna mot allsvenskan är det fysiska spelet i Ligue 1. Trots att han själv är stor och stark så menar han att han har en bit kvar.

- Jag tror det kan gynna mig. Man blir en bättre spelare själv och får bygga upp sig lite själv också. Och bli lika stark som alla andra, det är viktigt.

Hur stort var det att besegra PSG?
- Det var stort. Alla var glada. Stor match och fullsatt arena, det var väl inte så många som trodde på oss. Men vi visade fin kämpavilja och det var stort för staden.

Publicerad 2015-03-25 kl 11:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå