TV: Kryss i franska toppmötet - Zlatan nära bli matchhjälte efter Abidals märkliga försvarsspel

Frankrike

Monaco lyckades hålla jämna steg med Paris Saint Germains "utomjordingar".
Seriefinalen slutade 1—1 och PSG behåller sin fempoängsledning i den franska ligatoppen.

Zlatan Ibrahimovic

Det skilde fem poäng inför seriefinalen i den franska ligafotbollen — men tabelltvåan Monacos tränare Claudio Ranieri när inget hopp om att jaga ikapp Paris Saint Germain.

Han anser att PSG:s spelare är "utomjordiska".

I inledningen av det heta mötet på Louis II-stadion verkade det som om Monacos spelare påverkats av tränarens försnack.

På PSG:s andra hörna stod de och tittade när Alex tog sats och hoppade. Den brasilianska mittbacken nickade bollen vidare till Javier Pastore som enkelt kunde vidarebefordra den i mål till 1—0 för gästerna.

Därefter jämnade Monaco ut matchen men det var inte förrän PSG hjälpte till som kvitteringen kom. Brasilianaren Thiago Silva försökte styra bort landsmannen Fabinhos inlägg men träffade fel och ställde målvakten Salvatore Sirigu helt i den 74:e minuten.

Zlatan Ibrahimovic, som leder såväl skytte- som assistligan, 18+9, hade en jättechans att avgöra i slutminuterna men sköt rakt på Monacos målvakt Danijel Subasic.

Dimitar Berbatov, Monacos januariförvärv från Fulham, debuterade med ett inhopp i den 63:e minuten.

Publicerad 2014-02-09 kl 23:25