Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Lundh om Zlatan-härvan: "Många plockar populistiska poänger"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovics utspel mot domaren blev en jättesnackis i Frankrike. Till och med på högsta politiska nivå diskuteras svensken.
- Härvan har vuxit, men till viss del handlar det om att plocka populistiska poänger, säger Olof Lundh.

Det var 33-åringens numera infamösa uttalande efter 3-2-förlusten mot Bordeaux i söndags som fick stora delar av det franska etablissemanget att koka över. Ibrahimovic sade att han aldrig, på sina 15 säsonger som proffsspelare, hade upplevt en så dålig domarinsats, och att Frankrike inte förtjänar ett lag som PSG.

Många gick i taket. Alltifrån domarbasen i Ligue 1, via det högerextrema partiet Front National till statsråd inom regeringen, som idrottsministern och premiärministern.

- Härvan har vuxit väldigt, men man får se det ur perspektivet att fransmännen gillar att politikerna tar den här sortens initiativ och de plockar lite populistiska poänger, säger Fotbollskanalens expert Olof Lundh i en kommentar.

Han tror inte att Ibrahimovics kommentarer kommer att göra det lättare för honom att få till en utlandsflytt, om det skulle vara intentionen, eftersom det inte finns många klubbar i världen med kapacitet att betala en så pass hög lön till en spelare som dessutom passerat 30-strecket med en bra bit.

Däremot skulle det faktum att domarkåren i Frankrike accepterat Ibrahimovics avstängning kunna fungera som en förmildrande omständighet och kanske minska risken för en lång avstängning i ligaspelet.

Publicerad 2015-03-17 kl 20:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons