Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
14v

TV: Martinez hyllar Henry: "Kommer bli en fantastisk tränare"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Martinez, Lukakus och Vermaelens hyllningar till Henry i spelaren ovan.

Thierry Henry tog i dag över som tränare i Monaco.
I går blev han hyllad av Roberto Martinez. 
- Han kommer att bli en fantastisk tränare, säger Belgiens förbundskapten. 

Frankrikes förre anfallsstjärna Thierry Henry avslutade under 2014 sin aktiva karriär i New York Red Bulls och inledde därefter så sakteliga en ny karriär som tränare, samtidigt som han arbetade som expert i brittisk tv. Sedan två år tillbaka hade han en roll i Belgiens landslags ledarstab, men hoppade i dag av det för att ta över Monaco i Ligue 1. 

Efter sista matchen vid sidlinjen i går med Belgien mot Schweiz i Nations League, så lovordade förbundskaptenen Roberto Martinez den franske tränaren. 

- Thierry behövde den här startpunkten. Han har alltid haft en potential som tränare och jag tror att han kommer att bli en fantastisk tränare oavsett var han börjar sin karriär. Han kommer alltid att få support av det belgiska fotbollsförbundet och det belgiska landslaget och våra minnen med honom kommer vi alltid att ha med oss, sa han under presskonferensen. 

Romelu Lukaku, som i går blev tvåmålsskytt, pratade också varmt om Henry och berättade att han har varit viktig för honom under landslagssamlingarna. 

- Jag tycker att Thierry har lärt mig mycket. Han har varit väldigt direkt mot mig. Jag vet vad jag gör bra, men när jag gör något fel, så berättar han det för mig. Jag är väldigt glad över hans hjälp här och jag tycker att han hjälpt oss anfallare, men även hela laget kring att vara koncentrerat på planen, sa Lukaku. 

Vidare berättade även Barcelona-backen Thomas Vermaelen om varför han tycker att Henry var viktig under sina två år i det belgiska landslaget. 

- Han har gett mycket erfarenhet till laget, speciellt i mästerskap. Han har vunnit EM, han har vunnit VM, så han har varit väldigt viktig för oss. En del spelare ser upp till honom eftersom att han är en legendar i fotbollen och du kan se det. Han kan ge anfallarna information som kan hjälpa dem. Bara hans erfarenhet har varit, väldigt, väldigt viktigt, sa Vermaelen. 

Henry leder på lördag Monaco i sin första match med den franska klubben mot Strasbourg på bortaplan i Ligue 1. 

Publicerad 2018-10-13 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons