TV: Mbappés dubbla mål gav PSG åttonde raka ligasegern

Ligue 1

PSG fick spela med tio man nästan hela mötet med Angers.
Serieledaren lyckades till slut ändå vinna med 2-1 efter dubbla mål av Kylian Mbappé.

Se Mbappés 1-0-mål i spelaren ovan.

PSG tog emot Angers under den tidiga onsdagskvällen och kunde, trots vissa besvär, vinna med 2-1 och ta åttonde raka segern i ligan.

Hemmalaget tog ledningen i den 12:e minuten när Julian Draxler hittade fram med en fin passning till Kylian Mbappé. Anfallaren avslutade snyggt i det bortre hörnet.

Några minuter senare blev hemmalaget decimerat till tio man. Thiago Motta släpade med foten och trampade fult Romain Thomas i bröstet. Domaren visade mittfältaren rött kort direkt.

Det hindrade dock inte PSG från att utöka sin ledning. I den 25:e minuten satte Kylian Mbappé sitt andra mål för kvällen på ett inspel från Laywin Kurzawa.

Angers väckte hoppet en kvart från slutet när Karl Toko Ekambi tryckte in reduceringen bakom Kevin Trapp. I den sista ordinarie minuten var det också mycket nära att Toko Ekambi satte dit kvitteringen, men Trapp stod för en mycket stark räddning på volleyavslutet vid den bortre stolpen.

Efter ondagens seger leder PSG ligan med 17 poäng före Monaco, med en match mindre spelad.

Lagens startelvor:

PSG: Trapp - Alves, Silva , Kimpembe, Kurzawa - Verratti, Thiago Motta, Draxler - Di Maria, Cavani, Mbappé.

Angers: Butelle - Manceau, Pavlovic, Thomas, Bamba - Santamaria - Tait, Mangani, Coulibaly, Ketkéophomphone - Kanga.