Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV-miljonregn över Ligue 1

Foto: Scanpix

Monacos nyvunna rikedom gör Ligue 1 mer attraktivt

De franska klubbarna kan i framtiden räkna med ett rejält ekonomiskt tillskott då det i vår ska börjas förhandla om ett nytt TV-avtal.

Canal+ har fått en värdig motståndare på den franska TV-marknaden: beIN Sports. Under de senaste månaderna har de två slagits om sändningsrättigheterna för rugbyligan, där Canal+ ropade ut sig själva som segrare, men då hotade beIN med att ta saken till domstol eftersom de ansåg att förhandlingarna inte hade skett på ett lagligt och schysst sätt.

Det nuvarande avtalet för Ligue 1-sändningsrättigheterna går ut först under sommaren 2016, men eftersom kanalerna just nu har ett momentum mot varandra så väljer man att lägga förhandlingarna redan i vår, ett år tidigare än vad som först var planlagt. Det nuvarande avtalet, mellan 2012 och 2016, går på €607 miljoner/år och delas av Canal+ och beIN, och är det sämsta avtalet bland Europas fem största ligor.

Intresset för Ligue 1 beräknas ha ökat kraftigt till år 2016, tack vare pengarna och de potentiella framgångarna i PSG och Monaco, vilket gör TV-avtalet betydligt mer attraktivt än förra gången som det förhandlades. Man räknar även med att intäkterna för rättighterna utomlands ska öka, då det för stunden bara inbringar en försumbar mängd pengar.

Ökade TV-intäkterna skulle förenkla Financial Fair Play-förhandlingarna för PSG och Monaco, och även ge ett välbehövligt ekonomiskt tillskott till de övriga klubbarna som fortfarande protesterar mot den nya 75%-skatten. 

Publicerad 2014-01-23 kl 06:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons