TV: Monaco vann enkelt efter två utvisningar

Frankrike

Monaco vann enkelt mot Bastia på Stade Louis II. Detta efter att bortalaget dragit på sig två röda kort och förlorade med sammanlagt 3-0.

Efter 22 minuter kunde Bastia inte hålla emot längre. Det konstanta trycket som Monaco skapade redan från avspark resulterade i 1-0 via Anthony Martial. Anfallaren lämnades helt fri inne i straffområdet då backlinjen såg ut att totalt glömt bort honom. Fransmannen kunde enkelt placera in bollen i mål.

Tio minuter senare så blev Matheus nerdragen i straffomårdet och Bastias Diakite blev utvisad. Ett tufft domslut då det såg tveksamt ut om de röda kortet var befogat.Ytterbacken Lavyin Kurzawa gick till slut fram till straffpunkten och tog hand om straffen. Men U21-landslagsmannen brände straffen - eller Areola räddade straffen.

Precis innan paus gjorde Matheus sitt första ligamål i Monaco-tröjan då han anlände från Atletico Barra da Tijuca i januari. Målet innebar 2-0 till hemmalaget efter en stark första halvlek.

Redan efter fem minuter så gjorde Martial sitt andra mål för kvällen. Fransmannen blev passad en boll som gav honom öppet mål, och anfallaren kunde inte missa.

Med tjugo minuter kvar att spela så fick Giovanni Sio rött kort efter att satt dobbarna in i Monacos Kurzawa. En riktigt tung kväll för Bastia som fick spela resten av matchen med nio spelare.

3-0 blev slutresultatet och Monaco närmar sig nu Marseille i tabellen och kan utmana om tredjeplatsen.

Publicerad 2015-03-13 kl 22:47