TV: PSG ligamästare för tredje året i rad - Zlatans tionde ligatitel i karriären

Ligue 1

En skadad Zlatan Ibrahimovic fick se PSG säkra den tredje raka ligatiteln efter seger mot Montpellier.

Paris SG kan ikväll bli franska mästare då man bara behöver en poäng borta mot Montpellier. Man får däremot klara sig utan Zlatan Ibrahimovic som är vadskadad och stannat hemma i Paris.

Redan efter åtta minuter bjöds Edison Cavani på en jättechans då han snodde åt sig en hemåtpassning och blev fri mot målvakten. Däremot lyckades inte anfallaren att runda keepern och fick skjuta iväg ett snabbt skott som gick högt över.

I den 17 minuten tog PSG en snabb frispark vilket resulterade i ett friläge för Blaise Matuidi som inte gjorde något misstag. Fransmannen sköt in 1-0 för PSG som redan då var nära ligatiteln. Ännu närmare blev man tio minuter senare då Ezequiel Lavezzi utökade till 2-0. Ett guldryck av PSG som bara behövde en poäng ikväll.

Men Montpellier skulle resa sig. Ute på kanten vände mittfältaren Mounier upp och såg ut att slå ett inlägg. Istället blev det en överlång boll osm gick in i det bortre burgaveln. Ett mål som målvakten Sirigu inte kan vara helt nöjd med, men en fräckis från Montpellier-spelaren.

Det blev också slutresultatet och PSG är nu ligamästare för tredje året i rad.

Publicerad 2015-05-16 kl 23:31