TV: PSG mosade Lorient - utan Zlatan

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic saknades i PSG

Det märktes inte nämnvärt.

Paris Saint Germain trummar på i Ligue 1. Trots att storstjärnan Zlatan Ibrahimovic under torsdagen meddelat att en knäskada håller honom borta från truppen tog hemmalaget tag i taktpinnen direkt.

Redan efter tre minuters spel spräckte man nollan efter att ytterbacken Lucas Digne hittat in till namnen Lucas Moura som mycket snyggt drog till på volley i vätan på Parc des Princes. Målet, som var brassens andra för säsongen, betydde 1-0 och därefter rullade målen in i en strid ström för PSG.

Fem minuter innan paus kom nämligen kom även 2-0 för hemmalaget. Jeremy Menez visade stor kyla framför mål när han mycket vackert framspelad av Marco Veratti rullade in bollen under gästernas målvakt.

3-0  kom minuterna senare. 1-0-skytten Lucas hittade mycket vackert in till Edinson Cavani, som idag fick chansen som ensam spets i Zlatans frånvaro, och han gjorde inget misstag utan skallade in ytterligare ett mål för PSG innan pausvilan.

I den andra halvleken kunde PSG defilera – och med tio minuter kvar avslutade Cavani målskyttet med sitt 4-0 - hans nionde för säsongen vilket innebär skytteligaledning.

Segern innebär att PSG fortsatt är obesegrade i Ligue 1 och toppar före Monaco, dock med en match mer spelad.

Publicerad 2013-11-01 kl 22:18