TV: PSG vände och tog viktig seger mot Marseille

Ligue 1

Paris-Saint Germain vann den mycket viktiga matchen borta mot Marseille. I den andra halvleken gick man från 1-2 till 3-2 på bara några minuter.

Det var full fart från första stund i "Le Classique"-mötet mellan Marseille och PSG inför 65 000 högljudda fans på Stade Vélodrome.

Redan efter några minuter hade Zlatan Ibrahimovic kunnat få straff. Svensken gjordes då ned ned av Jérémy Morel men domaren valde inte att blåsa.

I den 30:e minuten var det istället dags för André-Pierre Gignac att kliva in i handlingen. På ett fint inlägg från Payet nådde fransmannen högre än PSG:s försvarare Marquinhos och nickade snyggt in 1-0.

Kort därefter kom nästa olycka för PSG. Efter en löpning tog sig David Luiz för baksidan av sitt vänstra lår och tvingades därefter utgå för gästerna.

Men knappt hann Luiz lämna planen innan Paris Saint-Germain hade kvitterat. Med ett superskott från straffområdeslinjen sköt Blaise Matuidi in 1-1 i Mandandas vänstra kryss.

Det var dock inte slut med mål där. Med bara några minuter kvar av halvleken kom Gignac loss och fick ett skottläge precis utanför straffområdet. Anfallaren visade då sin klass och med sitt kliniska avslut såg han till att Marseille fick gå till pausvila med 2-1.

I den andra halvleken var det återigen full fart. Först tog Marquinhos revansch på sig själv och satte 2-2 efter en retur. Kort därefter kom även 3-2 för parisarna då Zlatan pressade Morel till ett självmål. Även svensken fick därmed revansch efter straffsituationen i den första halvleken.

Kort efter 3-2-målet skulle Marseille ha fått en straff med sig då en boll i PSG:s straffområdet tog på Marquinhos hand. Domaren friade dock även denna gången.

Inga fler mål föll därefter och Paris Saint-Germain tog därmed en mycket tung seger mot toppkonkurrenten och återtog ledningen i Ligue 1 framför Lyon.

Förutom David Luiz fick även Thiago Motta lämnade planen - två skador som bör oroa PSG.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-04-05 kl 23:30