TV: PSG vann efter Zlatans vackra framspelning

Ligue 1

Vardagen är tillbaka i Frankrike, och med den Ligue 1. PSG besegrade Lorient med 2-1 på bortaplan - i en match där terrorattentaten var i fokus.
- Med tanke på hur förberedelserna varit är jag nöjd, sade PSG-tränaren Laurent Blanc.

Bara en dryg vecka efter terrordåden i Paris spelades det återigen Ligue 1-fotboll i Frankrike. Attentaten, där över 100 människor miste livet, präglade mötet mellan Lorient och Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain på flera sätt. Inför matchen spelades den franska nationalsången på arenan. Därefter släpptes ett antal fredsduvor mot himlen som en hyllning till de omkomna, och innan avspark hölls en känslosam tyst minut.

Hemmalaget Lorient hade Eiffeltornssymboler på sina matchtröjor, och under klubbmärket hade PSG tryckt texten "je suis Paris", "jag är Paris."

PSG klassen bättre

När matchen väl var igång visade PSG att de är numret större än Lorient — trots att huvudstadsklubben vilade ett antal storstjärnor.

I den 26:e minuten gjorde talangen Hervin Ongenda 1—0 för PSG, hans första mål i Ligue 1. 20-åringen blev helt fri i straffområdet och styrde enkelt ett Gregory van der Wiel-inlägg i nät.

Några minuter senare avgjorde PSG matchen, och den här gången var Zlatan Ibrahimovic i allra högsta grad inblandad.

Lorient tappade bollen på egen planhalva och PSG ställde om snabbt. Ibrahimovic, som gjorde sin 100:e ligamatch för Paris-laget, spelade behärskat snett inåt bakåt till Blaise Matuidi och den franske landslagsmannen hade bara att sätta foten till bollen och göra 2-0. Efter målet pekade Matuidi mot himlen, förmodligen för att tillägna målet offren i terrorattackerna.

Med knappa tio minuter kvar reducerade Lorient genom skyttekungen Benjamin Moukandjo, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

- Med tanke på hur svåra förberedelserna inför den här matchen varit är jag nöjd med resultatet, sade PSG-tränaren Laurent Blanc.

- Det är väldigt bra att vi fortsätter vara obesegrade i ligan.

Leder ligan överlägset

I och med segern utökade PSG den redan stora ledningen i Ligue 1. Ibrahimovics lag är nu hela 13 poäng före tvåan Lyon. Men det kom i andra hand för Laurent Blanc.

- Jag kan inte ljuga, nu vill jag bara hem och vara med min familj i Paris, sade han.