TV: PSG:s missräkning - första förlusten för säsongen

Frankrike

PSG har gått på säsongens första mina.

Zlatan och co. föll tungt borta mot Evian.

"Vi missar alldeles för många chanser ikväll", säger Zlatan i sin app, Zlatan Unplugged.

Obesegrade serieledande PSG mot bottenlaget Evian. På förhand såg det ut som om det bara kunde gå på ett sätt i den franska ligan, som avslutade sin 16:e omgång på onsdagskvällen. Men så gick det precis tvärt om.

PSG hade svårt att få till de riktigt heta chanserna på ett snöigt och kylslaget Parc des Sports d'Annecy, nära den schweiziska gränsen.

Zlatan Ibrahimovic skickade gång på gång in bollen i Evians straffområde, men avsluten hos Edinson Cavani, Jérémy Menez och - i andra halvlek - Javier Pastore hittade aldrig rätt.
I stället var det Evian som såg till att utnyttja de lägen de fick.

Clarck N'Sikulu satte 1-0 till hemmalaget efter en spelvändning i den 75:e minuten. Och Modou Soukgou fick in 2-0 i en ny kontring i den 87:e, precis när PSG tryckte på för en kvittering.

I sekvensen innan lyfte Ibrahimovic in perfekt in bollen till en fristående Pastore framför Evians mål. Men argentinaren lyckades inte få någon kraft i nicken.

Efteråt var svensken besviken:

"Vi kommer inte alls upp i vår nivå. Ingen bra match från vår sida!", säger han i sin app, Zlatan Unplugged.

"Vi har inte svårt mot just Evian, men vi missade alldeles för många chanser ikväll."

PGS toppar trots poängtappet Ligue 1, nu dock bara en poäng före tvåan Lille.

Publicerad 2013-12-04 kl 22:54