TV: Räddade nästan allt - men dubbla Zlatan-straffar fixade PSG-poäng

Frankrike

Lyons målvakt såg länge ut att bli ett riktigt spöke för Zlatan Ibrahimovic och PSG.
Det krävdes dubbla straffsparkar från Ibra för att överlista Lopes.
- En av de bästa målvaktsinsatser jag sett på väldigt väldigt länge, sa Jens Fjellström i Cmores sändning.

Ligue 1-trean PSG kunde vid vinst mot serieledarna Lyon ta över förstaplatsen. Men målvakten Lopes ville annorlunda och stod för en fantastisk insats som räddade en poäng för hemmalaget.

I den 7:e minuten tog Zlatan Ibrahimovic emot bollen på bröstet och dundrade upp en halvvolley i nättaket. Domaren vinkade dock av för offside.

I den 12:e minuten dribblade svensken mot två försvarsspelare och vinklade fram en fin passning till Edinson Cavani. Uruguayanen fick ett friläge men brände.

I den 22:a minuten var det David Luiz tur att bränna ett kanonläge. Cavani skarvade fram bollen till brassen som nickade bollen utanför från en position mitt framför målet.

Efter de heta PSG-chanserna var det istället Lyon som skulle ta ledningen. Fekir hittade med en snygg vickning fram till Njie som dunkade in 1-0.

Fem minuter in i den andra halvleken var Zlatan Ibrahimovic nära att kvittera. Men Lopes stod för en mycket fin räddning på svenskens nick.

I den 54:e minuten var det dags igen. Zlatan nickade mot Lopes vänstra hörn men portugisen reagerade blixtsnabbt och stod för en ny jätteräddning.

Runt timmen spelad fortsatte Lopes att rädda Lyon. Edinson Cavani fick dubbla lägen med någon minuts mellanrum, men båda gångerna stod Lopes i vägen.

I den 68:e minuten fälldes Veratti i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Zlatan Ibrahimovic klev fram, men återigen stod Lopes i vägen och räddade. Men då Lyons spelare hade varit för snabba in i straffområdet fick svensken en ny chans. Iskallt drog Zlatan upp bollen runt det vänstra krysset.

Målet räddade en poäng för PSG. Mötet slutade 1-1 och Lyon behåller en tvåpoängsledning i Ligue 1.

Publicerad 2015-02-08 kl 23:00