TV: Superduon Cavani & Zlatan bakom de mesta i PSG:s storseger

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic har kritiserats hårt den senaste tiden, då svarade han med sitt sjunde mål för säsongen. I samarbete med Edison Cavani låg duon bakom de mesta i PSG:s 4-1-seger.

Inledningsvis av matchen så hade båda lagen svårt att komma till några farliga chanser. Zlatan fick ett läge efter tio minuter då han hamnade i en fri yta på offensiv planhalva. Svensken hade dock svårt att få kontroll på bollen och chansen försvann ifrån honom.

Efter tjugo minuter skulle matchens första mål falla. Vänsterbacken Layvin Kurzawa fick fri gata på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet. Till slut kom han så långt att han gick på skott - ett avslut som också letade sig in i mål. Ledningsmålet var Kurzawas första balja i PSG-tröjan.

Med fem minuter kvar att spela av den första halvleken kom Zlatan och Cavani fria mot målvakten. Ibrahimovic passade osjälviskt bollen till Cavani som fick ett jätteläge att göra 2-0 - men lyckades träffa målvakten.

Anfallarnas samarbete skulle däremot ge resultat i den andra halvleken. Efter 47 minuter tog sig Zlatan in i straffområdet med bollen och passade in den till Cavani som sköt in 2-0. Samarbetet skulle också fortsätta. I matchens 67:e matchminut rullade PSG upp ett helt magiskt anfall där bollen gick som i ett fint pärlband mellan spelarna. Anfallet avslutades med att Cavani snyggt spelade fram Zlatan som kunde göra 3-0 i ett öppet mål.

Bara några minuter efter 3-0 målet reducerade Saint Etienne - genom Marco Verratti! Italienaren knäade bollen på ett konstigt sätt och styrde in bollen i eget mål. Ett snöpligt självmål som 22-åringen själv bara kunde le åt.

Med tre minuter kvar att spela nickade Zlatans ersättare Lucas in 4-1, vilket också blev slutresultatet.