TV: Två mål av Zlatan som firade 300-målsjubileum

Frankrike

Ingen ser ut att hota PSG i den franska ligan. Nantes hade åtminstone ingen chans. 5-0, med två mål och en assist av Zlatan Ibrahimovic, blev slutresultatet.

Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva

Paris St Germains tränare Laurent Blanc valde att starta med Edinson Cavani och Esequiel Lavezzi i anfallet tillsammans med Zlatan Ibrahimovic efter att de fått inleda på bänken i cupmatchen tidigare i veckan.

Självklart var fjolårsvinnarna PSG favoriter och det tog bara tio minuter innan brasilianaren Thiago Silva lyckades snappa upp returen på Cavanis nick efter en hörna och forcera in bollen. Detta var såklart dåliga nyheter för Nantes då statistiken är sådan att när Thiago Silva gjort mål för PSG har det blivit idel storsegrar för huvudstadslaget.

I den 35:e minuten fick Paris straff då Marco Veratti lättvindigt föll. En gratisstraff. Zlatan Ibrahimovic stegade fram till elvameterspunkten och satte, hur säkert som helst, sitt 16:e mål för säsongen.

I andra halvlek rann det i väg. Först gjorde Thiago Motta 3-0, därefter spelade Ibrahimovic fram Cavani till 4-0 innan Ibrahimovic fick tag i en andraboll och gjorde 5-0.

PSG leder nu med fem poäng före tvåan Monaco. Zlatan Ibrahimovic leder skytteligan med 16 mål, tre mål före lagkamraten Edinson Cavani med 13 mål.

De två målen innebär dessutom att Ibrahimovic nu gjort 300 ligamål i karriären - "en milstolpe", kallade han själv det i sin app efter matchen.

PSG: Sirigu-Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Motta, Verratti, Matuidi - Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi

Nantes: Riou, Cissokho, Vizcarrondo, Djilobodji, Alhadhur - Deaux, Touré - Gakpé, Veretout, Trébel - Djordjevic

Publicerad 2014-01-20 kl 09:45