TV: Två mål och en assist av historisk Zlatan - Hult utvisad

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic vilades senast. Mot Nice var PSG-anfallaren tillbaka med besked.
Två mål, en assist och historiskt målrekord blev Zlatans facit.

Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken i PSG:s senaste möte, borta mot Angers. Svensken hoppade in med 18 minuter kvar i 0-0-matchen. Zlatan var under fredagskvällen tillbaka från start när serieledarna ställdes mot Nice, med Niklas Hult från start, på bortaplan. De båda svenskarna skulle spela huvudroller i den första halvleken.

Efter en knapp kvarts spel fick Zlatan Ibrahimovic ett mycket bra läge efter att Angel Di Maria slagit en vacker crossboll. Svenskens avslut stoppade dock av Yoan Cardinale i Nice-målet som kom ut bra och kunde täcka skottet.

Fem minuter senare glömdes Ibrahimovic bort i bortre delen av straffområdet efter en frispark. Svensken var dock något stressad i avslutet och vände om och avslutade över på halvvolley.

I den 35:e minuten tog PSG ledningen när Zlatan Ibrahimovic lite turligt fick med sig bollen efter ett väggspel och snyggt hittade Edinson Cavani. Uruguayanen behövde bara sätta bredsidan till och lägga in 1-0 i det öppna målet.

I slutminuterna på den första halvleken skulle matchens båda svenskar vara inblandade i en straffsituation. Niklas Hult hamnade på efterkälken och drog ner Ibrahimovic. Domaren pekade på straffpunkten och gav Hult rött kort.

Zlatan Ibrahimovic satte säkert 2-0 och blev därmed den bäste målskytten för PSG i Ligue 1-historien. Svensken har nu gjort 86 mål i ligan för Paris och passerade därmed Mustapha Dahleb.

En kvart in i den andra halvleken var det dags igen för Zlatan. Svensken kom i ett bra läge på högerkanten och hade med sig Edinson Cavani i mitten. Men Zlatan avslutade själv distinkt vid den första stolpen.

Med en kvart kvar byttes Ibrahimovic ut. Två mål och en assist blev svenskens facit för dagen när PSG vann klart med 3-0. Laget är fortsatt obesegrat i årets ligaspel.