TV: Uppfyllde sin mammas önskan i målkalaset - vann broderkampen

Ligue 1

Hela åtta mål! Det var en rejäl målfest mellan Marseille och Lorient som till mångas förvåning vann med hela 3-5, i något som mer liknade en hockeymatch än fotboll.

Det var en känslosam intervju som Jordan Ayew gjorde efter 5-3-segern med franska beIn Sports. Tårögd berättade han om hur hans mor ringt upp honom under dagen och önskat två mål av honom. En önskan som under matchen också blev uppfylld. Den franska anfallaren kunde göra sin mamma stolt då han dels gjorde matchens första mål, men också det avgörande 4-3 målet för sitt Lorient.

Mötet i den franska fotbollsligan mellan Marseille och Lorient var lika mycket en prestigekamp mellan de ghananska bröderna Ayew — hemmalagets André och bortalagets Jordan, som lämnade Marseille för Lorient i somras.

Det var överraskande Jordan och bottenlaget Lorient som blev vinnare. Redan i den nionde minuten satte han 1—0 till gästerna och efter 14 minuter dubblade gästerna ledningen. André Ayew reducerade till 1—2 efter drygt en timme, och i 67:e minuten kvitterade Marseille. Lorient återtog ledningen bara minuten senare, men Marseille kvitterade på nytt.

Då satte Jordan Ayew sitt andra mål fram till 4—3 i den 84:e minuten och två minuter senare kom 5—3. En viktig seger för Lorient som därmed, om än tillfälligt, lämnade nedflyttningsplatsen.

För Marseille, som länge var med i kampen om ligatiteln, var det fjärde raka förlusten och laget ser nu ut att få svårt att nå Champions League nästa säsong.