TV: Zlatan glödhet i PSG-krossen - se svenskens två mål

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic har nu gjort smått otroliga 84 mål på 99 ligamatcher med PSG. Mot Toulouse visade svensken formen med två nya fullträffar. Ändå är han inte i toppform.
– Jag måste bli frisk först, säger anfallaren i sin app.

Här är formbeskedet som Danmark inte vill se inför playoff-matcherna mot Sverige:
Zlatan Ibrahimovic är glödhet.
Med två mål och en assist såg han till att PSG besegrade Toulouse med hela 5—0 i franska ligan.

Om Sverige ska ta sig till EM i Frankrike nästa sommar måste Danmark besegras i playoff-matcherna den 14 och 17 november. Och för att det ska bli vinst i dubbelmötet måste nog Zlatan Ibrahimovic vara i bästa slag.

Så ser det ut att vara.

För svensken har verkligen hittat storformen. När Paris Saint-Germain slog Toulouse med komfortabla 5—0 på lördagen gjorde Ibrahimovic två av målen, vilket innebär att han nu gjort mål i sex raka ligamatcher. Dessutom betyder fullträffarna ledning i skytteligan. Ibrahimovic har gjort nio mål i höst.

Ändå var han inte helt nöjd efteråt, utan konstaterade att den segdragna förkylning han dragits med de senaste veckorna hänger kvar. Toppformen är en bit bort.

– Jag måste bli frisk först, säger Ibrahimovic i sin app.

Ibrahimovics första mål kom i 18:e minuten, betydde 2—0, och var en riktig bjudning. Toulousebacken Marcel Tisserand nickade bollen till Zlatan, som enkelt knoppade den i öppet mål.

Med kvarten kvar att spela tryckte sedan Ibrahimovic in 4—0 på en målvaktsretur.

Men Zlatan var inte klar där.

Kort efter sitt andra mål spelade han fram Ezequiel Lavezzi, som fastställde slutresultatet till 5—0.

Angel Di Maria inledde målskyttet för PSG via en frispark i matchinledningen. Lucas nickade in 3—0 mitt i andra halvlek.

I och med segern toppar PSG ligatabellen hela 13 poäng före Lyon, som dock har en match mindre spelad.

Paris SG: Trapp; van der Wiel, Silva, Luiz, Kurzawa; Motta, Radiot, Matuidi; di María, Ibrahimovic, Cavani.

Toulouse: Ahamada; Ninkov, Matheus, Kana-Biyik, Tisserand; Akpa Akpro, Somália, Didot, Machach; Trejo; Braithwaite.

Matchen startade 17.00 och sänds i C More.