POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

TV: Zlatan om stämplingen: "Det var inte med flit"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic trampade sin motståndare i ansiktet. Nu slår han tillbaka mot Lyons anklagelser.

- Det var inte med flit, säger den svenske stjärnan.

Det var i toppmötet av Ligue 1 som kontroversen uppstod. PSG-forwarden tryckte omkull Dejan Lovren i en närkamp och skulle sedan hoppa över honom på sin väg mot målet. Men det blev heltokigt. Ibrahimovic satte en fot i huvudet på den liggande Lovren och på reprisbilderna var det svårt att avgöra huruvida agerandet var avsiktligt eller bara en olyckshändelse.

Hur som helst undgick 31-åringen att straffas. Domaren hade inte sett incidenten, vilket gjorde Lyons president Jean-Michel Aulas fly förbannad. Han tyckte att det hela liknande en "ren slakt" från Ibrahimovic sida.

- Han gjorde det med mening. Jag har sett situationen i efterhand och Zlatans reaktion visar att det var uppsåtligt, annars reagerar man inte så, sade Aulas apropå att Ibrahimovic inte gick fram för att titta till den skadade Lovren efter händelsen.

Paris Saint Germain har dock bollat tillbaka några syrliga kommentarer i ordkriget. Sportchefen Leonardo sade i en intervju med Expressen att Aulas borde sluta försöka svartmåla PSG och i stället fokusera på sin egen klubb.

På tisdagskvällen gav så Ibrahimovic sin egen version av händelseförloppet, när han gästade tv-showen BeIN Sport.

- Jag tittade på bollen, det var inte meningen att träffa honom. Jag ville verkligen inte skada någon, säger svensken.

Enligt honom rör det sig mer om mindervärdeskomplex än någonting annat att Lyon-bossen Aulas går så hårt åt honom.

- Han visar tecken på rädsla, tycker jag, säger Ibrahimovic.

Han kommenterar även de rykten och påståenden som gjort gällande att han har en tyrannisk och despotisk ledarstil gentemot sina kollegor i omklädningsrummet.

- Vad jag vet är inte de andra spelarna rädda för mig - men om de är det blir de inte långvariga på den här nivån.

I ett annat segment av samtalet med BeIN Sport berättar landslagskaptenen om sin beundran för Barcelona och inte minst för Lionel Messi, som han liknar vid en "tv-spelsfigur". Däremot påstår han sig ha röstat på en annan spelare än den målfarlige argentinaren i valet till Ballon D'Or, Fifas utnämning av världens bäste spelare.

- Till Guldbollen röstade jag på Iniesta eftersom han vann EM med Spanien och är fantastisk i Barcelona. Messi kan vinna fler gånger, han har tiden för sig.

Publicerad 2012-12-18 kl 20:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå