TV: Zlatan slog målrekordet i PSG efter galna minuter

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic har nått en ny milstolpe i sin fotbollskarriär.
Efter två straffmål mot Marseille är han med 110 mål Paris SG:s främsta målskytt genom tiderna.
Fullträffarna räckte dessutom till seger med 2-1 i det franska klassikermötet.

Trots bara tre hela säsonger i PSG har Zlatan Ibrahimovic kommit allt närmare Pauletas klubbrekord på 109 liga- och cupmål.

I söndagens match mot Marseille i Ligue 1 tog sig Zlatan både ikapp och förbi inom loppet av ett par minuter.

Strafforgie
Det var en märklig strafforgie som gjorde Ibrahimovic historisk i sin 134:e match i PSG-tröjan:

+ Först krockade Zlatan med Marseilles målvakt Steve Mandanda. Den efterföljande straffen placerade svensken säkert till vänster i 41:a minuten, ett mål som förutom tangerat målrekord betydde att ställningen var 1-1 hemma på Parc des Princes.

+ Någon minut senare träffade Zlatans nick en Marseille-hand i straffområdet - och domaren pekade på straffpunkten igen. Zlatan sköt bollen i mål till höger.

Men...

+ Straffen fick slås om. Och på straffspark nummer tre på lika många minuter bytte Zlatan hörn igen. 2-1 i 44:e minuten - och så var den nyblivne 34-åringen ensam på tronen som PSG:s främste målskytt.

Marseille missade
Näste man att få chansen från elva meter var Marseilles Abdelaziz Barrada. Men marockanen var inte lika lyckosam som Ibrahimovic - målvakten Kevin Trapp räddade straffen och såg till att PSG var kvar i ledning.

Med 20 minuter kvar bytte Laurent Blanc ut Zlatan Ibrahimovic, som fick applåder av hemmapubliken när han gick av planen.

2-1 stod sig matchen ut, PSG leder ligan med fem poäng och för klubbens nye rekordman återstod bara att åka hem och packa väskan. På måndagen samlas landslaget i Stockholm inför EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Moldavien.