TV: Zlatan utbytt men satte målrekord ändå

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic blev utbytt med en befarad skada, men hann sätta sitt 36:e mål i ligan för säsongen mot Bordeaux innan dess.

Ligue 1-mästarna PSG möter Bordeaux på bortaplan i den näst sista omgången i Ligue 1. Zlatan Ibrahimovic startar för gästerna. I hemmalaget är Isaac Kiese Thelin inte med i truppen.

Den första halvleken bjöd inte på någon större underhållning. PSG hade det mesta av bollinnehavet men inget av lagen skapade några riktigt heta chanser.

I den 59:e minuten satte dock Zlatan Ibrahimovic sitt 36:e mål i Ligue 1 för säsongen. Angel di Maria hittade in med ett inlägg och svensken nickade in 1-0 i det bortre hörnet.

I och med målet är Zlatan den svensk som gjort flest mål i Ligue 1 under en säsong. 1952/1953 satte Gunnar "Säffle" Andersson 35 mål på 34 matcher.

Pallois kvitterade sedan för Bordeaux i den 66:e minuten.

Oroande inför EM är dock att Zlatan byttes ut i den 71:e minuten och tog för höger smalben. Han fick även behandling vid bänken.

Matchen slutade 1-1 och därmed är Bordeaux det enda laget i Ligue 1 som PSG inte besegrat den här säsongen.

Lagens startelvor:

Bordeaux: Prior - Debuchy, Pallois, Pablo, Contento - Plasil, Sané, Chantôme - Ounas, Diabaté, Rolan.

PSG: Trapp - Aurier, Marquinhos, David Luiz, Kurzawa - Rabiot, Stambouli, Nkunku - Di Maria, Ibrahimovic, Lucas.

Publicerad 2016-05-11 kl 22:27