Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
9v

Uppgifter: Neymar tjänar 45 miljoner kronor varje år - för "gott uppförande"

Foto: Bildbyrån.

Neymar är en av fotbollsvärldens bäst avlönade spelare.
Och han tjänar 45 miljoner kronor bara för "gott uppförande", uppger Mediapart.

Uppgifter från Football Leaks har lett till flera stora avslöjanden de senaste dagarna. Bland annat har det avslöjats att Fifa-presidenten Gianni Infantino hjälpte Manchester City och PSG att kringgå Financial Fair Play och att Kylian Mbappé begärde ett privatjet när han skrev på för PSG. Nu kommer det nya uppgifter gällande världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna - Neymar.

Enligt franska Mediapart, som är en av 14 tidningar som tagit del av dokument från visserblåsarsajten Football Leaks, stämmer inte Neymars övergångssumma från Barcelona som uppgavs ligga runt 2,2 miljarder kronor. Enligt Mediapart ska han kostat ungefär 2,5 miljarder kronor på grund av olika agentarvoden.

Mediapart uppger också detaljer kring PSG-spelarnas kontrakt och däribland Neymar. Enligt tidningen tjänar Neymar 45 miljoner kronor för "gott uppförande", där det ingår att vara punktlig och visa supportrarna hängivenhet genom att bland annat vinka till dem före och efter match.

Neymars lön i PSG har aldrig kommunicerats ut, men den uppges ligga på omkring 300 miljoner kronor per år. Av den summan är alltså ungefär en sjättedel för "gott uppförande".

Publicerad 2018-11-10 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons