Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Verratti: ”Alltid rätt när jag lyssnar på Zlatan”

Foto: Bildbyrån

”Fråga Zlatan”. Det tycks vara ett fungerande koncept för Marco Verratti, som än en gång framhäver svenskens betydelse för honom.
- Varje gång jag lyssnar till Zlatan fattar jag rätt beslut, säger mittfältaren till L'Equipe.

Med sina utspel i medier rörde sig Marco Verrattis agent Donato DiCampli som en elefant i en porslinsbutik. Den 24-årige PSG-mittfältaren fick nog och bytte under sommaren till Mino Raiola. Valet av agent var ingen slump.

- Jag kände honom, det var Zlatans agent. Det enda jag sa till honom var, ”Jag väljer dig om du inte pratar om mig i tidningarna”. Han har erfarenhet av bra relationer med klubbar. Och Zlatan rådde mig att ta honom. Varje gång jag lyssnar till Zlatan, vare sig det gäller fotboll eller något annat, så fattar jag rätt beslut, säger Verratti i en intervju med L’Equipe.

Verrattis vara eller inte vara i PSG har lett till rubriker ända sedan hans svenska mentor lämnade klubben sommaren 2016. På frågan om hur mycket Zlatans flytt och det tomrum han lämnade efter sig betytt, svarar Verratti:

- Jag tycker att vi förlorade något. Det kändes som om vi inte var som vi varit tidigare år. Det var som om vi tappade fokus, som om allt blivit för enkelt. Vi trodde att PSG hade blivit en stor klubb för att vi regelbundet gick långt (i Champions League), men man måste fortsätta. Jag har stora ambitioner och när jag märkte att det saknades här började jag ställa mig frågor, säger Verratti.

Samtidigt påpekar mittfältaren att det var först under den här sommaren han verkligen övervägde att lämna klubben. Det blev en dramatisk period. I juni såg han ut att vara på väg till Barcelona. Men PSG vägrade sälja. I stället svarade den franska klubben med jättevärvningarna av Neymar och Kylian Mbappé. Det har nu ryktats om att Verratti kan förlänga - och understryker att det inte är sedelbuntarna som styr honom.

- Kanske att det i framtiden blir en kontraktsförlängning. Folk tror jag spelar i PSG för pengarna, men det kan man få på andra håll också. Om jag hade lämnat i somras för klubben som var beredd att betala 100 miljoner euro, så hade jag tjänat mycket mer pengar, svarar Verratti.

Publicerad 2017-10-21 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons