POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Vill bli bäst på talanger i Frankrike – bygger nytt för 130 miljoner

Kampen om vem som är bäst på ungdomsfotboll i Frankrike är ständigt närvarande, och nu vill OGC Nice, som tidigare var Frankrikes motsvarighet till GAIS, ta upp kampen på allvar genom att bygga en ny tränings- och akademianläggning.

I somras var skrytbygget Allianz Riviera färdigt, arenan som tar över 35 000 åskådare och kostade 2,2 miljarder kronor att bygga, och OGC Nice fortsätter att satsa långsiktigt och ambitiöst.

Den här säsongen har tio egna akademispelare, samtliga 20 år eller yngre, fått speltid i Ligue 1, samtidigt som resten av laget varit så ungt att de ha varit det överlägset yngsta laget i de fem stora ligorna. Snittåldern på de använda spelarna ligger på 22,4 år.

Den nuvarande tränings- och akademianläggningen är dock endast rankad på 19:e plats i Frankrike, vilket betyder att förutsättningarna är svåra för att hålla upp en så fin ungdomssiffra. Klubben har därför bestämt sig för att bygga en ny anläggning för 130 miljoner kronor.

OGC Nice ambition är först och främst att bli bäst i regionen, före klubbar som Olympique de Marseille och AS Monaco, och på sikt även bli bäst i Frankrike.

De främst spelarna som har kommit fram från OGC Nices nuvarande akademi är Hugo Lloris och Neal Maupay.

Bygger påbörjas senare i år och ska stå klart år 2016. OGC Nices U19-lag vann år 2012 Coupe Gambardella, Frankrikes största ungdomsturnering, och nu ska klubben påbörja den stora satsningen mot att utmana Lyon, Rennes, Le Havre, och Sochaux om att vara Frankrikes bästa klubb när det gäller talanger.

Publicerad 2014-04-17 kl 18:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå