Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zidane säljer sina aktier – inte längre delägare av Ligue 1-klubb

Foto: Scanpix

I fem års tid har Zinedine Zidane, tillsammans med ett par tidigare landslagskamrater, varit delägare av den franska Ligue 1-klubben Évian Thonon Gaillard. De aktierna såldes dock i dag.

En av de mer oväntade anekdoterna inom fransk fotboll är Zinedine Zidanes aktieägande i Ligue 1-klubben Évian Thonon Gaillard. År 2010 övertygades de tre forna franska landslagsspelarna Zinedine Zidane, Bixente Lizarazu, och Alain Boghossian att köpa sig in i klubben, tillsammans med fler andra franska kändisar till att sammanlagt äga 35 procent.

Riboud, VD för jätteföretaget Danone, var den som skickade in kända personer som ägare. Flera av dem spelade även uppvisningsmatcher för klubben, tillsammans med bland andra Laurent Blanc och Criminal Minds-skådespelaren Thomas Gibson.

Under 2013 började det dock att bråkas mellan Riboud och Évian Thonon Gaillard, vilket har gjort att han har försvunnit och Danone har dragit tillbaka sitt intresse.

Enligt Le Parisien är nu allt slut. I dag köpte majoritetsägarna HSFD upp de sista aktierna, vilket gör att varken Zidane eller Lizarazu längre äger aktier i Ligue 1-klubben.  

Publicerad 2015-03-23 kl 21:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons