Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zlatan jagar målrekordet: "Har elva kvar"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic siktar på att slå målrekordet i landslaget.

Zlatan Ibrahimovic har gjort 39 mål i landslaget – inte långt ifrån Sven Rydells rekord på 49. Och han gör ingen hemlighet av att han gärna toppar den listan innan skorna läggs på hyllan.

- Jag är ute efter att göra mest mål. Jag har elva kvar, säger han.

Zlatan har varit i en hysterisk målform under första året i Paris. Svensken har stått för 29 mål för mästarna PSG.

- Det har funkat bra hela året och jag har fått göra många mål och jag har varit stark mentalt. Det har varit mycket snack om mig i Paris, varje dag har det snackats om mig och de har hittat på nytt ord: Zlatanera, och varje dag är det något nytt, det har hänt det och det har hänt det, men det är jag van vid, att det blir en massa påhittade historier.

Om några veckor väntar viktiga ödesmatcher för landslaget mot Österrike och Färöarna och Zlatan är även nöjd med hur det har fungerat i landslaget.

- Jag har känt mig stark de sista åren och i landslaget har det funkat bra, man har mer erfarenhet och jag är 31 år och jag vet vad jag ska göra på planen och spelar mer på erfarenhet. Det kommer automatiskt, men jag spelar mitt spel.

Är det roligt fortfarande?

- Ja, det tycker jag, jag hade en period men det har jag kommit ur. Jag spelar mer på erfarenhet och vet vad jag behöver för att kicka i gång mig. Det är det viktigaste. Om jag suttit här och bara gjort ett eller två mål och inte vunnit något, då hade det varit jobbigt.

Varför gör du mer mål?

- Jag vet inte, det är nog för att jag mer fokuserad framför mål och förstått att mål är viktigt. Fast även att skapa mål och ge en assist är lika viktigt för mig. Man har utvecklats som målgörare och man utnyttjar chanserna bättre, särskilt när man kommer från Italien. Här kan jag får fem, sex chanser på en match, i Italien är det en eller två och då gäller det att sätta dem som anfallare och det förväntar dem sig. Därför har anfallarna de bästa kontrakten i Italien, de ska göra skillnaden och se till att lagen vinner.

Hur länge kör du i landslaget?

- Så länge jag är aktiv. Jag är ute efter att göra mest mål i landslaget genom tiderna, jag har elva kvar. Så jag hoppas vi får med det och kommer till VM i Brasilien.

Ser du en framtid även efter VM?

- Ja, jag har ju två år kvar. Så länge jag är aktiv vill jag spela.

Publicerad 2013-05-22 kl 12:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons