Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zlatan och Toivonen toppar Ligue 1:s löneliga

Foto: Scanpix

Inte överraskande är Zlatan Ibrahimovic den bäst betalde spelaren i Ligue 1. Det kan däremot överraska att Toivonen sitter på den högsta lönen om man bortser från de fem stora klubbarna.

L'Équipe publicerade i dag en sammanställning av månadslönerna i respektive Ligue 1-klubbar. Nu när Falcao är borta är Zlatan Ibrahimovic återigen är Ligue 1:s bäst betalda spelare, med 12,5 miljoner kronor i månaden, exklusive bonusar och sponsoravtal.

På listan följs han av Thiago Silva (10 miljoner kronor i månaden) och Matuidi (7). Den bäst betalde utanför PSG är fortsatt Lyons Yoann Gourcuff, som har 4,2 miljoner kronor i månaden på sitt utgående kontrakt, att jämföra med storstjärnan Lacazette på 1,9 miljoner kronor. De bäst betalda i övriga klubbar är Olympique de Marseilles Payet (3,2) och AS Monacos Moutinho (3,2).

En annan notering ur svenskintresse är att Ola Toivonen ser ut att vara Ligue 1:s bäst betalda spelare hos mitten- och bottenklubbarna, om man inte räknar dit Lille OSC. Toivonens lön ska ligga på runt 1,6 miljoner kronor i månaden.

Publicerad 2015-03-20 kl 17:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons