Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zlatan om framtiden i PSG: Vågar inte säga något

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Zlatan Ibrahimovic framtid är omgärdad av rykten om klubbyte.
Återigen.
- Jag vågar inte säga något, säger han till TV4-Sport.

Under onsdagen träffade Zlatan Ibrahimovic några svenska medier vid en pressträff och med bara en omgång kvar av den franska ligan är framtiden i Paris SG oklar.
Tränaren Carlo Ancelotti vill lämna - och frågan är om Zlatan blir kvar?

- Vi får se, vi får se, det är mycket som händer, säger han. Alla andra gånger jag sagt att jag ska vara kvar har jag bytt klubb. Jag vågar inte säga något. Jag har två år kvar och allt kan hända. Det har jag lärt mig inom fotbollen. Jag har bytt flera gånger och då har jag planerat för att stanna en lång tid men det har inte hänt.

- Vi får se vad som händer, det är mycket som kan hända som situationen är nu.

Zlatan Ibrahimovic har två år kvar på kontraktet med det Qatar-finansierade lagbygget som satsat stort med en rad spektakulära värvningar men som gungat under säsongen, och som nu är under press efter Ancelottis negativa besked.

- Det är mycket snack om tränaren, det är mycket snack om spelare och det är mycket snack om vem som kommer och ska gå och sådana vibbar i luften. Det är man inte van vid om man spelat i Milan och Barcelona, det känns som om det är mer stabilitet i de här vibbarna där, det har aldrig hänt att man inte vet om tränaren ska stanna eller få gå. Nu är det är snack varje dag, vi vet inte om tränaren ska gå eller inte, säger Zlatan Ibrahimovic.

Vad säger Ancelotti?
- Ingenting. Han är positiv, jag har en fantastisk relation med honom och jag vill inte att han lämnar och hoppas inte att han lämnar. För han är rätt man för det här projektet och har gjort det fantastiskt bra med tanke på hur rörigt det sett ut. Till oss säger han inte mycket, det är personligt och det är mellan tränaren och klubben. Vi är bara glada att se honom varje dag.

Blir det inte svårt för Ancelotti att stanna om han sagt att han vill i väg?
- Nej, han har så bra relationer. Det har skrivits hela året att han ska få sparken och han har så bra relationer och har byggt upp allting. Det är synd ni inte kan få med laget. Han som gick bort, Nick (Broad) har byggt upp kostbiten, det fann ingen restaurang, fyskillarna. Det är Ancelottis entourage som byggt upp allting, sådant som inte funnits. Det är inte en som lämnar, det är sju, åtta som lämnar. Scouten, kosten, fyskillarna. Det blir ett stort hål och sedan ska någon ny börja om från noll. Ancelotti känner alla och har den här relationen för spelarna.

Om Ancelotti lämnar - vem vill du ha?
- Nej, jag vill ha Ancelotti, har inte tänkt på någon annan. Om Ancelotti lämnar, vilket jag inte hoppas, så blir det en viktig bit för klubben med tanke på de spelare som är här i dag. Med laget som nu är ansett internationellt och med stora personligheter i laget så gäller det att ta hit en tränare som klarar av det. Jag tror inte alla kan göra det.

Talas om Leonardo?
- Vet inte, det är mycket snack för tillfället. Det är ett nytt namn varje dag.

Vad ställer du för krav på PSG?
- Det är viktigt att spelarna har det bra med tanke på var spelarna kommit från och de vill ha stabilitet och trygghet och att de är delaktiga i det. Klart alla vill ha kvar Aneclotti. Det är den enda tränare jag haft som har en så nära relation till laget, Mourinho hade det också, men Ancelotti har det ännu mer. Han har en fantastisk relation med spelarna, du kan fråga vem som helst i laget. Han samlade hela laget efter att vi vunnit och tackade av alla och hade ett personligt meddelande till alla.

Om du få välja - vad vill du?
- Jag vet inte, jag vet inte. Jag var inte inställd på att komma till Paris för ett år sedan utan jag var inställd på att åka till USA med Milan och förbereda mig inför nästa säsong och hela den biten. Istället fick man ett samtal i mitten av juni eller i juli om att Paris var inne i bilden och så fick man tänka annorlunda, så vi får se.

Du har en väldigt hög lön - kan du tänka dig att sänka den för att flytta till en klubb för att trivas bättre och få större utmaning?
- Jag trivs bra, får inte blanda ihop saker, jag trivs bra, men det finns inte en tanke. Det funkar inte så. Man byter inte om man redan trivs bra och har det bra och då ska du inte byta för att få mindre lön så som du säger. Jag har Mino (Raiola, agent) och Mino är bra på det och brukar lösa det. 

Hur har du anpassat dig till livet i Paris?
- Helt okej, det har funkat bra. Jag är van vid det och har bytt många gånger och har fått bo i fantastiska städer och anpassat mig bra. Det är inga konstigheter, det är ändå fotbollen som är det viktiga.

Den svenska storstjärnan är nöjd med säsongen i Paris efter ligasegern och att han gjort 29 mål och vunnit skytteligan och kallar den "mer än perfekt" sett till att det både blev framgångar för klubben och honom själv:
- Det har varit en fantastisk säsong både som lag och individuellt. Vi fick vinna ligan och all den press vi hade på oss och hur säsongen har varit. Vi hade en period i mitten av säsongen där det var jobbigt när vi förlorade mot Nice och någon match till men sedan har allting varit bra.

- Om vi tittar på de cuper vi åkte ut ur, franska cupen, ligacupen, så förlorade vi inte matcherna utan förlorade på straffar i två fall och i Champions League var det på udda mål. Första året i Frankrike har funkat bra, fick vinna ligan och fick ett annat pris individuellt och fick göra mest mål. Det är vad jag strävat efter, att utvecklas och göra det bättre och det har funkat bra även om det varit nytt och det inte varit lätt utan varit svårt.

Vad har varit svårt?
- Med tanke på var jag kom i från, jag kom från Milan och innan representerade jag Barcelona. Jag har varit i den atmosfären där vi snackar världens största klubbar. Så kommer jag till Paris, men med all respekt för ligan så är den inte klassad som spanska, italienska eller engelska. Sedan är klubben fortfarande liten och för ett och halvt år höll klubben på att åka ner i division två.

- Det var ingen toppklubb och det är det man vill representera. Men man trodde på det här projektet som ska växa och bli hur stort som helst och i dag är man här och försöker hjälpa till och göra det bästa av läget.

Vad skiljer PSG för de andra klubbarna?
- Milan har sin identitet och tradition och historik. De har den stämpeln var man än kommer och även om laget i dag inte är favoriter att vinna är det fortfarande Milan. Det får du med lång historik och de spelarna som spelat där och med all respekt för gamla spelare som varit i Paris, så har de inte den historiken. De är inte är många världsstjärnor eller talanger som stannar i Frankrike utan de drar vidare till de större ligorna.

Visst du det?
- Leonardo förberedde mig, han sa att Paris är inte Milan, att anläggningen inte är som Milan och situationen är inte som Milan. Det viktigaste är fotbollen och få med sig resultat. Nu har jag varit i Holland, Italien, Spanien, Italien och det har funkat bra var jag än har varit och jag har fått vinna de här troféerna. Det är det viktigaste. Jag lärde mig av Moggi (Luciano, ledare) när jag kom till Juventus och såg en rutten träningsanläggning att det viktiga är att vinna. Han sa att jag var där för att vinna och inte för att ha det bra. Det är så man tänker, vi har den pressen på oss.

Många vill se dig i England - hur ser du på det?
- Haha, jag vet inte, allt kan hända. Jag menar. jag har inte haft det tänkandet att jag ska till England, först måste man se vad man har på papper och vem som är intresserad och sedan vad som passar en bäst av de som är intresserade. Vad får man ut bäst av situationen? Jag har inte haft något engelskt lag, bara City (Manchester) när jag var i Barcelona men då var jag mer inställd på Milan som kom in i bilden.

Ingen hemlighet att du trivs i Italien?
- Det är klart, det är mitt andra hem. Saknar Italien. De klubbar jag spelat med: Juventus, Inter, Milan är världens största klubbar och jag har fått vinna med dem och jag vet hur det är att vara i Italien som fotbollsspelare. Det är stor skillnad och Italien är det mest fanatiska landet för fotbollsspelare och man trivs bra.

Vad beror det på?
- Italienarna är vana vid de här storstjärnorna när de kommer och man behandlar dem på ett visst sätt. Framför allt om du spelar i storklubbarna och du kommer in på en restaurang så säger ägaren: min restaurang är din restaurang. Lite av den känslan är det i Italien. I Spanien var det annorlunda, man skulle vara glad om man fick komma in. Men det är olika kulturer och den italienska gillar jag skarpt. Jag har varit där i fem, sex år och det är där jag fostrats som fotbollsspelare och det är där mina barn kom till.

Zlatan Ibrahimovic har varit en dominant i Ligue 1 och talar om en drivkraft:

- Jag har varit inställd på att vinna. Folk tänkte att jag kom från Milan och inte tänkte ta i och var här för att varva ner, det var motivationen som jag hade. Jag har tränat hårt och velat visa. Det fanns en tanke att folk och journalister och en del som följer ligan trodde att man kommer hit för att ta det lugnt, men så har det inte varit.

När du såg David Beckham avsluta tänkte du själv på ditt eget slut?
- Nej, nej, nej, vi har ett par år kvar. Det var känsligt att se Beckham. Man har hört mycket om honom och sett mycket om honom men kände inte personen, men nu gör man det. En fantastisk person, elegant, professionell, jobbar hårt, fantastisk familj med många barn och sedan är det människan. Jag har bara positiva saker att säga om honom. Att sedan se honom få tårar i ögonen när han fick sin avslutningsceremoni.

Har du lärt dig något av honom?
- Ja, mycket. Han är professionell, han har inte fått spela mycket men när han gjort det så har han gjort det fantastisk bra och han sliter och jobbar hårt, vilket jag är van vid. Men han är fortfarande sig själv även om han lever i en annan värld jämfört med de andra fotbollsspelarna. Han inspirerar mig på något sätt, han lever ändå ett normalt liv och går ut med sina barn i parken och går och surfar med ungarna. Jag kan själv känna att jag inte tar initiativ på grund av att någon ska se och någon ska störas. Jag vill inte att barnen ska hamna i den situationen, men han lever normalt och hans värld är nog ovanför min mediamässigt.

Med en ligamatch kvar i helgen är Zlatan Ibrahomovic fokus på landslaget:

- Vi har två viktiga matcher med landslaget efter söndag och jag vill hålla i gång och hålla uppe rytmen och formen. Det är mer för landslaget man vill spela sista matchen. Efter det är det en lugn semester.

Vad måste ni göra för att det ska bli bättre än mot Irland?
- Vi har vissa matcher som kan se ut så, där allt blir stillastående och man får inte till det trots att man försöker och försöker. Det kommer att hända igen. Hade jag haft en förklaring eller en ursäkt hade jag sagt det, men jag har inte det. Det är precis som när vi mötte Evian i cupen och det inte funkade. Vad vi måste göra bättre? Allting, egentligen, det var inte mycket som funkade i matchen.

- Men nu är det två nya matcher och vi ska ta full pott där för att vara med i bilden för att komma till Brasilien vilket vi vill och göra det på ett bra sätt och inte upprepa misstagen mot Irland.

Är det frustrerande med en omgivning inte är på samma nivå som i klubblaget?
- Nej, jag är van, man får anpassa sig. Försöker lyfta alla andra och komma upp i kvalitet och nivå. Det är därför man är där. Man är inte från Brasilien och Spanien där alla runt om dig är på den nivån och det är man van vid och det ser jag som utmaning att klara. För om jag klarar det med Sverige vilket är svårare än med Brasilien pushar mig mer och ger mig mer adrenalin. Som när vi kommer till EM, det är svårare att göra det med Sverige än med Spanien, Frankrike och Italien och det ger en kick.

Publicerad 2013-05-22 kl 10:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons