Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zlatan om Frankrike: “Jag hjälper det här landet mer än presidenten gör”

Foto: SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic verkar inte vara något större fan av Frankrikes kritiserade president Francois Hollande.
- Men jag kan göra honom populär om jag känner för det, säger svensken till Le Monde.

Det är franska Le Monde som diskuterar pengar med Zlatan Ibrahimovic. Tidningen påpekar att den svenska stjärnan tjänar astronomiska summor samtidigt som det pågår en ekonomisk kris i landet.

- Vad är ”för mycket”? Det är marknaden som bestämmer priset, inte passionen eller media. Om det är för mycket eller inte är inte mitt problem. Vet du hur mycket skatt jag betalar? säger Zlatan.

Den sistnämnda kommentaren kommer sig av att Frankrikes socialistiske president Francois Hollande fick grönt ljus för sitt förslag att höja marginalskatten på arbete till 75 procent i slutet av 2013. Därmed fick Frankrikes rikaste en ungefär lika hög skatt som svenska småföretagare, något som dock har tagits bort.

Enligt Le Monde har Hollande blivit impopulär under sina år vid makten – till skillnad från Zlatan som är det omvända. De frågar honom hur det är möjligt.

- Jag tror att antingen är du populär eller inte. Det viktiga är att man är sig själv. Men jag kan inte tala för honom eftersom jag inte vet. Men jag kan göra honom populär om jag känner för det, säger Zlatan och tillägger:

- Men jag vet inte om jag känner för det.

Publicerad 2016-06-07 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons