POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
15v

Zlatan om hur han "tvingades" till Paris: "Sa att vi skulle göra det svårt för PSG"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic gick från Milan till PSG - motvilligt.
I sin nya bok "Jag är fotboll" berättar svensken om hur han ställde orimliga krav på Paris-klubben, för att få dem att dra sig ur.
"Men efter bara tjugo minuter ringde Mino upp mig igen och det enda han sa var: ’Du får allt'", berättar Zlatan enligt Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic släpper i dagarna den självbiografiska boken "Jag är fotboll". Där berättar svensken bland annat om flytten från Milan till PSG sommaren 2012. Zlatan har tidigare berättat om att han ville stanna i klubben, som dock ville sälja. I boken berättar han om motvilligheten till att gå till PSG, och om försöken att stoppa flytten.

Sportbladet, som tagit del av boken, skriver att Zlatan berättar om hur Milan-bossen Adriano Galliani lovat att de inte skulle sälja honom. När svenskens agent Mino Raiola ringde och ville ha ett möte så krävde anfallaren att få veta vad det handlade om.

"Okej’, säger Mino, ’Leonardo kommer att ringa dig.’ Leonardo, tänker jag. Vem är Leonardo? Sen kopplar jag. Leonardo – sportchefen i PSG. Så sa jag: ’Lyssna, jag kommer inte att svara. Jag ska ingenstans, jag har fått bekräftat från Galliani att han inte kommer att sälja mig.’ Då säger Mino bara: ’Ja, jag vet, men de har redan sålt dig ...’"

När Zlatan sedan skulle förhandla med PSG så ställde svensken orimliga krav, för att få klubben att dra sig ur. Men det hjälpte inte.

"När jag pratade med Mino – då under sommaren när Milan just sålt mig – sa jag till honom att vi skulle göra det svårt för PSG. Dels ville jag behålla samma lön som jag haft i Milan, dels ville jag att de skulle säga något i stil med: ’Mannen, ni överdriver fullständigt, det räcker.’ Som ett sätt att få dem att dra sig ur. Så sa jag till Mino att »exakt det här vill jag ha, alla de här sakerna«, och så räknade jag upp det ena efter det andra. När vi lagt på sa jag till Helena att de aldrig kommer att acceptera det, det fanns inte en chans. Men efter bara tjugo minuter ringde Mino upp mig igen och det enda han sa var: ’Du får allt’".  

"Efter det fanns det ingen återvändo så jag sa ’okej, förbered allting’, för jag är en man som håller mitt ord. När jag säger något så står jag för det. "

Zlatan gjorde totalt fyra säsonger i PSG och stod för 156 mål på 180 matcher. Svensken var när han lämnade klubbens bäste målskytt genom tiderna, ett rekord som Edinson Cavani nu tagit över.

Publicerad 2018-11-06 kl 08:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå