Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Zlatan på tolfte plats över världens bäst betalda idrottare

Foto: Scanpix

Ibrahimovic är världens tolfte bäst betalda idrottare, och den tredje bäst betalda fotbollsspelaren. Det är bara giganterna Messi och Cristiano Ronaldo som kommer före svensken när Forbes listar alla toppidrottares inkomster mellan juni 2013 och juni 2014.

Forbes har publicerat en lista över de bäst betalda idrottarna i världen. På första plats kom boxaren Floyd Mayweather, som tjänar 780 miljoner kronor om året, och på andra plats placerades en fotbollsspelare: Cristiano Ronaldo, på 593 miljoner kronor om året.

Den bästa svensken på listan? Zlatan Ibrahimovic, med en årslön på 300 miljoner kronor och ha tar därmed plats tolv på listan. Näst svensk på listan är golfaren Henrik Stenson, med 157 miljoner kronor om året.

Listans yngsta idrottare är Neymar med 250 miljoner kronor per år, och han är också en av sex fotbollsspelare som tar sig in på topp-16.

På listan räknas alla inkomster, med undantag för vinster i investeringar, och det är heller inget borträknat för skatt. Frankrike har högre skatt än många andra länder, vilket gör att Ibrahimovics nettolön är lägre än andra atleter på liknande placeringar. Lönen räknas från 1 juni 2013 till 1 juni 2014, och sammanlagt gick de 100 toppidrottarnas löner upp med 5 procent jämfört med förra årets uträkning.

På topplistan är det flest idrottare från basket (18 spelare), amerikansk fotboll (17 spelare), och fotboll (15 spelare).

Cristiano Ronaldo tar dock hem en annan förstaplats: listan på antalet följare på sociala medier. Hans följarantal är 110 miljoner, medan tvåan också är en fotbollsspelare: Lionel Messi, med 57 miljoner följare.

Publicerad 2014-11-06 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons