Zlatans segertåg fortsätter - hattrick efter "måltjuvsmål"

Frankrike

Paris Saint-Germain hade inte några problem med att besegra Valenciennes på bortaplan. Zlatan Ibrahimovic var planens dominant och gjorde tre av PSG:s fyra mål. Hans första hattrick i PSG.

Zlatan Ibrahimovic kramas om av lagkamraterna i PSG

Paris Saint-Germain vann på bortaplan mot Valenciennes. Något som inget lag lyckats med sedan i maj, då PSG vann med 4-3. Den här gången var Zlatan Ibrahimovic den store matchvinnaren då han gjorde sitt första hattrick i PSG.

I matchen testade PSG att spela 4-4-2 med de offensiva Lavezzi och Pastore som yttermittfältare. Ett drag som av allt att döma fungerade bra, även om Menez som spelade bredvid Zlatan i anfallet inte hade en av sina bättre dagar.

Precis innan det spelats en halvtimme av matchen slog Zlatan till för första gången i matchen. Svensken gav PSG ledningen då han skarvade Lavezzis skott in i mål. Zlatan befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde bredsida in bollen.

Zlatans andra mål för dagen kom fem minuter in på den andra halvleken. Återigen gjorde Zlatan ett klassiskt "måltjuvsmål", inte de konstmål som han brukar bjuda på. Denna gången var det Pastore som sköt och Zlatan höll sig framme på returen.

Någon minut senare fullbordade Zlatan sitt hattrick. Menez drev fram på kanten och drog på sig målvaktens uppmärksamhet, men istället för att skjuta frispelade han Zlatan som kunde rulla in bollen i öppet mål.

I matchens slutminuter fick även Lavezzi göra mål. Han sprintade förbi sina försvarare och placerade in bollen i det högra hörnet. Målet var Lavezzis andra för säsongen och PSG:s sista i matchen som slutade 4-0 till PSG.

I och med segern har PSG bara två poäng upp till Lyon på förstaplatsen i Ligue 1. Lyon har dock en match mindre spelad. I skytteligan leder dock Zlatan Ibrahimovic överlägset. Svensken har gjort 17 mål på 14 matcher, sju fler än tvåan Bafetimbi Gomis.

Laguppställningar:

Valenciennes: Penneteau - Mater, Mirin, Angoua, Bong - Ducortioux, Sanchez - Dossevi, Kadir, Danic - Le Tallec

PSG: Sirigu - Jallet, Silva, Alex, Maxwell - Pastore, Motta, Matuidi, Lavezzi - Menez, Ibrahimovic

Följ matchen minut för minut via länken till höger!

Publicerad 2012-12-11 kl 21:18