Reaktioner efter Sevilla-Barcelona

Johanna Garås blogg

Idag känner jag med alla Sevillasupportrar.

Michels lag gjorde en praktinsats hemma på Sánchez Pizjuán mot Barcelona och ledde med 2–0 i den 48:e minuten, efter mål av Trochowski och Negredo. (Se här och här.)

Men gästerna vände och vann. David Villa blev segerskytt på övertid. (Se här.)

Det var en otroligt underhållande match att titta på men (som vanligt, höll jag på att skriva) tyvärr handlade mycket av eftersnacket om domarinsatsen.

Mateu Lahoz är känd för att tillåta lite hårdare spel än andra domaren och det gjorde han även igår. Barcelona ville bland annat haft straff i första halvlek och Sevilla frispark/varning på Thiago för hands på slutet, då Barça istället kunde göra 2-2, men domaren friade.

Han gav dessutom Gary Medel rött kort i den 72:a minuten för den här ”skallningen”. När tvåmålsskytten Cesc Fàbregas, som ju förstärkte á la Rivaldo, intervjuades i tv efteråt var han tvärsäker på att det var ett korrekt domslut:

– Om du vill kan jag visa på dig hur han gjorde – han satte fram pannan i mitt ansikte och det är utvisning, sa han till journalisten.

***

Här har ni tränarreaktionerna på presskonferensen efteråt.

Tito Vilanova var förvirrad men säker på att resultatet var rättvist:

– Vi skapade fler målchanser. Normalt sett när du ligger under med 2-0 är 2-2 inget dåligt resultat men vi hade tillräckligt många chanser för att vinna den här matchen.

– Om en spelare skallar en annan spelare eller försöker göra det är det vanligtvis utvisning. Och sådan var reaktionen från Sevillaspelaren mot Barcelonaspelaren. Domaren följde i den här situationen regelboken.

– Angående Mateu Lahoz, han påverkar spelet men inte slutresultatet. Spelarna vet inte längre vad som är frispark och inte. Den här typen av dömande hjälper verkligen inte vårt lag med små spelare som försöker undvika kroppskontakt. Det är hans sätt att döma. Det som är frispark för majoriteten av spanska domare gäller inte honom. Han gör mig förvirrad. Jag vet inte när det är frispark eller inte.

Míchel, som blev utvisad på slutet, var oerhört städad efteråt:

– De 25-26 spelarna som var ute på planen spelade huvudrollerna. De spelade mycket bra, höll en exceptionellt hög nivå.

– Jag vill inte uttala mig om domarinsatsen. Mitt lag gjorde jättebra ifrån sig, det här var en fruktansvärt bitter förlust för mina spelare förtjänade inte att åka hem utan någon belöning. Man kan lätt fastna i det negativa från den här matchen men det var mycket positivt också.

***

Och så en titt på dagens förstasidor.

”Ännu en final före El Clásico – Madrid utan utrymme för misstag”

”Polemisk upphämtning”

”Episkt”

”Mästarupphämtning”

”Moralisk smäll för Madrid”

”Mateu Lahoz tappar det i Sevilla – orättvis utvisning av Medel och hands på Thiago före 2-2.”

Sämsta rubriken hittar vi på Sports hemsida.

En synsk vän till mig (som vi kan kalla Simon) smsade följande vid ställningen 2–0: ”Sevilla 2, Cescvilla 3?” Om han sedan ringde och tipsade Sport efteråt låter jag vara osagt…