Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Halvvägs i La Liga

Johanna Garås blogg

I kväll är vi tillbaka i rutan med Fotbollskanalen Europa. Sen avspark tyvärr (23:50) på grund av lång film men då hinner jag i alla fall se klart Málaga-Barcelona i lugn och ro.

Jag hoppas att hemmalaget kan ge Barça en match, inte minst för spänningen i La Liga.

Kvällens möte är det första av tre på raken mellan lagen eftersom de även möts i cupen 16 och 23 januari.

***

Jag såg inte Osasuna-Real Madrid (0-0) igår kväll och enligt alla rapporter gjorde jag rätt i det. Matchen var visst fruktansvärt dålig. Dessutom blev inbytte Kaká utvisad (två gula) efter 18 minuter på planen. Då förstår man bredden och djupet av Madrids motgångar just nu.

Rubriken på MARCAs framsida lyder: “Vart har Madrid tagit vägen?”

***

Daniel Larsson fick starta på topp för sitt Valladolid igår hemma mot Mallorca. Han byttes dock ut efter 80 minuter då det stod 1-1 – och matchen slutade 3-1. Tvåmålsskytten Patrick Ebert, som varit bra hela säsongen, var lysande i comebacken efter en månadslång skadefrånvaro.

Annons

Valladolid ligger därmed på tionde plats efter halva säsongen.

Undra om Larsson har koll på att han idag kan börja samla kuponger i lokaltidningen för att få gratis nya heta sängkläder…

***

Så här glad var en av La Ligas stora sevärdheter i fredags kväll.

Då hade Léo Baptistão och hans Rayo Vallecano nämligen slagit Athletic Club på bortaplan med 1-2. Segern var lagets fjärde raka i ligan, en svit Rayo inte lyckats med sedan maj 2002. Faktum är att laget slagit klubbrekord – aldrig tidigare har man tagit 31 poäng under den första halvan av säsongen.

Gissningsvis formar Léo 31 med sina fingrar på bilden nedan.

Brassen, som kom till Spanien som 16-åring, är enligt rapporter aktuell för det spanska U21-landslaget. Det vore nåt det.

***

I gårdagens sena match vann Valencia över Sevilla med 2-0. Då passar Rami på att skicka följande meddelanden till sina följare:

Annons

”God morgon… Jag vill säga att vi är en familj och att allt är för jäkla bra här… Jag och alla spelarna står bakom presidenten hela vägen”

”En ledig dag, njuter av allt ;)”

 

 

Publicerad 2013-01-13 13:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto