Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sicket skådespel

Johanna Garås blogg

Det var som fasen – poplaget Real Sociedad förlorade igår för första gången sedan 6 januari. Getafe satte stopp för baskernas svit efter 15 raka matcher utan tapp. 2-1 slutade det – och betyder att Getafe blandar sig i Europakampen på allvar.

Och det resultatet gör ju kampen om fjärdeplatsen ännu mer spännande. Med fyra omgångar kvar har La Real 58 poäng, Valencia 56 och Málaga 53.

Málaga möter i morgon kväll Real Madrid på Bernabéu i en av två framflyttade matcher (Celta-Atlético möts i den andra) på grund av cupfinalen mellan Madridlagen.

Skulle Real Madrid

förlora inte vinna blir Barcelona mästare i kavaj (eller mysbyxor eller vad de nu har på sig på vardagskvällarna).

***

Apropå Real Madrid är det nästan komiskt att stå vid sidan och följa skådespelet som försiggår just nu. (Fast jag fattar förstås att det är jobbigt för alla Realfans.)

Annons

Det är så tydligt att José Mourinho inte längre gör sig till, att han är på väg. Han säger vad han tycker – trots att president Florentino Pérez bad om en enad trupp häromdagen, för fansens skull.

Idag var det Pepe som var målet för en svidande harang, och Mourinho motiverade länge och tydligt varför han föredrar Diego López framför Iker Casillas. Han sade också att han överväger att stanna i Real Madrid. Men det tror ingen på, inte ens den nuvarande Chelseatränaren.

Att Mourinho över huvud taget dök upp på dagens presskonferens är ännu ett tecken på att han och Real Madrid kommer gå skilda vägar, på att han har något han vill förmedla. Tidigare under säsongen har han skickat Aitor Karanka på pressträffarna inför ligamatcherna, och bara gått på CL-pk:erna som han varit tvungen att närvara vid.

Annons

Enligt Cuatro är Mourinho och Pérez överens om att strunta i den där klausulen på 20 miljoner euro (10 enligt vissa “experter”) som den kontraktsbrytande parten ska betala. Om så inte är fallet är det tydligt att portugisen just nu gör allt för att få sparken och en fet avskedspresent.

Och just det – Pepe är INTE uttagen i truppen mot Málaga. Trots att Sergio Ramos är skadad. Hm.

***

Jag vill ge rött kort till Falcao för de här nya dojjorna.

Det går ju inte för sig, eller hur?!

***

Hos de blivande ligamästarna Barcelona är det inte heller helt lugnt. Det spekuleras friskt kring lagets framtid, vilka spelare som ska finnas i truppen nästa säsong samt hur ”uppdateringen” ska gå till.

Det finns förespråkare för en revolutionär utrensning och andra, däribland tränare Vilanova och sportchef Zubizarreta, som vill gå försiktigt fram med några få redan planerade ändringar.

Annons

Enligt Mundo Deportivo kan Barça spendera upp till 100 miljoner euro i sommar. Man har 50 miljoner inräknat i budgeten och man kan tänka sig att sälja spelare för att få in för lika mycket till:

Valdés för 10-15 miljoner, David Villa för 10-15, Alexis för 20, och spelare som nu är ute på lån för 5 miljoner euro.

Neymar är på ingång i sommar.

Vad gäller Valdés ersättare så pratas det mest om Pepe Reina som den rutinerade ersättaren i sommar. Tio miljoner ska Liverpool släppa honom för. Barça vill värva ännu en målvakt, en yngre sådan, om ett år.

Vad gäller mittback är Thiago Silva förstavalet men han kan bli för dyr. Enligt Cadena Cope är priset 45 miljoner euro, och Barça kan komma att erbjuda Pedro som delbetalning.

Det har pratats om Hummels men Vilanova ska anse att han är för lik Piqué i spelstilen. Vincent Kompany har nämnts som önskevärvning men han är för svår att få loss. Romas Marquinhos nämndes i någon av Barcelonatidningarna som ett alternativ.

Annons

Nåväl. Vi kommer få höra nya namn varje dag fram till slutet av augusti. Så fortsättning följer.

***

Apropå David Villaspecialstuderade spanska Canal + honom i helgens match mot Betis. Kolla in den växande frustrationen hos anfallaren fram till målet – och efter att han bytts ut.

***

[youtubeplay id=”P2FZnNEKxdw” size=”large”]

Slutligen ger jag er tre supersköna små snubbar som personifierar Deportivos stridsvrål SI SE PUEDE (typ “jo det går” eller “jo vi kan”).

Publicerad 2013-05-07 20:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto