Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pärlan från Zubieta

Johanna Garås blogg

I kväll blir det till att hålla fokus på två matcher samtidigt. Jag tycker dock att Real Sociedad-Manchester United ska bli lite roligare än Juventus-Real Madrid.

Efter en usel start på säsongen börjar vi skymta det ”La Real” som imponerade så stort under den andra halvan av fjolårssäsongen. Trots att spelet inte fungerar fullt ut än så fullkomligt krossade baskerna Osasuna i helgen med 5-0.

Jag tänkte nu ge er lite info kring 21-åringen som serverade de tre första målen – publikfavoriten Rubén Pardo.

[youtubeplay id=”8SNCOprrKuU” size=”large”]

 

En av anledningarna till att Real Sociedads fans hade så svårt för förre tränaren Philippe Montanier var att fransmannen inte satsade mer på den egna produkten Rubén Pardo.

Ynglingen fick bara starta tio matcher på hela förra säsongen och vanligtvis komma in med 10-15 minuter kvar. Till Montaniers försvar så gjorde de mer erfarna spelarna Illaramendi, Bergara och Zurutuza mycket bra ifrån sig på det centrala mittfältet. Laget slutade ju på fjärde plats i ligan.

Annons

Men i och med att både Montanier och Illaramendi försvann i somras har chanserna blivit fler för playmakern Pardo, som dock inte är lika stark defensivt som Real Madrid-spelaren. Under nye tränaren Jacoba Arrasate har han startat sju av tolv ligamatcher – och till och med gjort ett mål.

[youtubeplay id=”xF9XuVXiZ74″ size=”large”]

 

Pardo föddes i staden Logroño i regionen La Rioja och växte upp i samma stad som Fernando Llorente, i Rincón de Soto.

 

Han började som 11-åring träna med Real Sociedad någon gång i veckan och som 12-åring flyttade han till San Sebastián för att bo på Zubieta, som klubbens akademi heter.

Dags för ny geografilektion!

 

Debuten i La Liga kom mot Real Madrid i oktober 2011, bara dagar efter att Pardo hade fyllt 19 år.

Han har spelat på alla nivåer i landslaget upp till U21 där han nu är given. Förebilden på planen är Xavi. Även om Pardo har långt kvar till Xavi-klass så har han visat att han är en passnings- och framspelare av rang samt att hans tillslag på fasta situationer kommer leda honom långt.

Annons

Nyligen förlängde han kontraktet med Real Sociedad till 2016. Utköpsklausulen ligger på €30 miljoner (för Athletic €60 miljoner).

Här är ett videomontage som någon satt ihop om “Pärlan från Zubieta”:

[youtubeplay id=”M0cCdP2A2iA” size=”large”]

 

Med tanke på de perfekta leveranserna mot Osasuna så borde Rubén Pardo få starta mot United i kväll. Han intervjuades på radioprogrammet Al Primer Toque i går kväll och sa bland annat:

– Om tränaren ger dig minuter och du lyckas ta chansen så växer självförtroendet.

– I och med att Illara har stuckit och vi spelar i tre turneringar så får jag mer speltid i år. Jag är såklart nöjd med det.

– Folk snackade förra säsongen om att det var många stora klubbar efter mig men jag försökte hålla mig borta från allt det där. Om man börjar lyssna och tro på lovorden så straffar det sig när man gör dåligt ifrån sig på planen.

Annons

– Min ambition just nu är att njuta av fotbollen varje dag och bli bättre, inte minst i defensiven. Jag tycker det går framåt.

Det krävs en enorm avslutning från Real Sociedad om man ska få fortsätta spela i Europa efter jul. Man har ju kammat noll i de tre första matcherna i Champions League. Mötet på Old Trafford senast slutade 1-0 efter självmål av Iñigo Martínez i den andra minuten…

– Alla vet att det blir mycket tufft att gå vidare men vi i laget tar en match i taget och hoppas att vi får hjälp av andra resultat i gruppen. Vi kommer ge allt och göra ett försök.

På frågan om Pardo hade imponerats av någon särskild spelare på Old Trafford sa han:

Rooney men framför allt Giggs. Herregud… I den 81 minuten drog han iväg från mig och jag tänkte “mamma mia, hur bra är inte den här killen! Jäklar!”

Annons

(Giggs spelade från start, Pardo byttes in i den 68:e minuten.)

Någon som definitivt kommer starta är den blonde formtoppade fransmannen Antoine Griezmann som har gjort sex mål på sina fyra senaste ligamatcher.

 

Och Anoeta lär göra sitt för att lyfta sitt lag mot gruppettan. Enligt Mundo Deportivo fanns det igår bara 26 biljetter kvar.

“VINNA

viktigast av allt”

Aupa txuri urdin!

Publicerad 2013-11-05 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto