Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hola Rufete! Adiós Djukic?

Johanna Garås blogg

Efter gårdagens förlust mot nykomlingarna Elche har det hänt grejer i Valencia.

Den färske presidenten Amadeo Salvo presenterade idag Francisco Joaquín Rufete som ny sportchef.

Därmed kommer Rufete, som själv spelade i Valencia 2001-2006, ha nyckelrollen i att strukturera om den sportsliga delen av klubben. Han ansvarar för alla spelare och tränare.

På presskonferensen ville den nye sportchefen inte säga något konkret om framtiden.

– Vi kommer att internt titta på saker och ting, och utvärdera varför vi befinner oss där vi är. Just nu är Djukic Valencias tränare och vi respekterar honom. Jag ska analysera allt arbete. Om allt vore bra skulle jag inte vara här nu, men vi måste veta var vi ska inleda och vi kommer lägga till saker med managern. Vissa saker kommer vara icke-förhandlingsbara – som engagemang, hårt arbete… Fotboll handlar inte bara om att resa, bo på hotell och spela i 90 minuter.

Annons

Ouch.

President Salvo, som hela tiden utåt sett stått bakom Djukic, gjorde klar att han nu överlåter allt framtida ansvar till Rufete angående vem som ska träna Valencia.

 

På Superdeportes hemsida finns en omröstning med frågeställningen: ”Tycker du att Salvo och Rufete ska byta ut Djukic efter den nya förlusten?”

Ni ser ovan att ja-sidan leder överlägset.

 

Såhär ser tidningens framsida ut idag.

Rufete, du bestämmer

Han har lite att jobba med Rufete

Valencia har sju matcher kvar före juluppehållet. Två cupmatcher mot Gimnástic, två EL-matcher mot Swansea och Kuban Krasnodar, och tre ligamatcher mot Osasuna (h), Atlético Madrid (b) och Real Madrid (h).

Här är för övrigt en lång tv-intervju (på engelska) från oktober med Valencias nye president Salvo.

***

Andra kortisar:

Cristiano Ronaldo är inte med i Real Madrids trupp mot Galatasaray på grund av känningarna har fick i låret i lördags. Det ska dock inte vara någon fara.

Annons

• Skönt att idioterna som hånade Betisspelaren Paulao efter att han fått rött kort finns på bild. Hoppas det blir lätt att hitta dem så att de kan portas från fotbollsmatcher för lång/all tid framöver. Tårar rann ner för brassens kinder när han var med på spansk radio igår (sade reportern som stod bredvid). Han hade bett alla lagkamrater om ursäkt och mådde mycket dåligt. Han sa att han hade glömt att han redan hade en varning när han gick in fult i duellen med Reyes.

Sevillas fyra mål gjorde för övrigt av fyra nya spelare: Bacca, M’bia, Vitolo och Iborra. Totalt från start var det 12 spelare som aldrig hade spelat ett Sevilladerby förut, sex i varje lag.

• Villarreal är efter gårdagens seger mot Levante den bästa nykomlingen någonsin i La Liga med sina 27 poäng efter 14 omgångar.

• Jag har inte ens velat beröra ryktena om att Messi skulle vilja flytta. Nonsens. Nu har han uttalat sig: ”Jag kommer aldrig lämna Barcelona”.

Annons

Antoine Griezmann förevigade Chory Castro när denne gjorde sig redo inför Real Sociedads resa till Ukraina.

Publicerad 2013-11-25 16:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto