Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grattis Real Madrid*

Johanna Garås blogg

Kvalitetsmässigt var Atlético de Madrid–Barcelona kanske ingen höjdare men oj vilken inramning, intensitet och spänning vi fick uppleva på Vicente Calderón igår kväll.

Highlights hittar ni HÄR.

HÄR finns ett fint bildspel.

Hemmasupportrarna – det var 55000 på plats – skrek vilt vid varje bollvinst, de lyfte sitt hårt slitande lag i varje duell, och var så stolta över spelarna efteråt.

Jag var imponerad över hur taktiskt perfekt Atleti lyckades genomföra matchen, hur de orkade hålla koncentrationen uppe hela vägen trots den höga arbetsinsatsen.

Det var som om det var tio rödvita Diego Simeones ute på planen.

Barcelona hade som väntat störst bollinnehav (35-65) men skapade väldigt få chanser – bara två avslut på mål totalt.

Cesc Fàbregas konstaterade efteråt att det hade varit “omöjligt” för Barça att hitta utrymme centralt.

Annons

– Det var en väldigt jämn match, väldigt intensiv. Atlético är ett jättebra lag. De spelar en annorlunda fotboll men de utför den perfekt, sa Xavi.

Gabi höll med:

– Vi spelade så som vi var tvungna att spela. Mot Barça är det tufft att springa efter bollen, försöka återvinna den och sedan anfalla. Det är det fina med fotboll, att varje lag tar sig an matchen med det man har. Vi är mer defensiva och kämpar medan de spelar sin passningsfotboll.

Simeone liknande matchen vid ett parti schack. Han förstod att de som hade velat se många mål kunde vara lite besvikna över 0-0 men var själv mycket nöjd:

– Bägge lagen använde sin stil och sina styrkor för att försöka såra motståndaren. Det var väldigt jämt och intensivt, få chanser för båda lagen, men en väldigt bra match. Vi gjorde vårt jobb på ett sätt jag är nöjd med. Jag kan inte på något sätt klaga på mina spelares arbetsinsats.

Annons

Argentinaren tog också chansen att lyfta fram skillnaden i budget (€400M) mellan Atletico och de övriga två topplagen, och upprepade sitt mantra “vi tar en match i taget”.

Tata Martino valde att starta med Lionel Messi på bänken eftersom argentinaren inte var redo för 90 minuters spel efter två månaders skadefrånvaro.

Argentinaren byttes in tidigt i andra halvlek och skapade lite oreda men fick även han gå från planen mållös.

Om jag ska lyfta fram några enstaka hemmaspelare så blir det Arda Turan och Diego Costa.

Den senare gjorde visserligen inte heller något mål, som han brukar, men jobbade kopiöst och såg till att hålla Piqué, Barcelonas bäste, upptagen.

Mittbacken medgav efteråt att Costa varit jobbig att möta och passade på att hylla domaren.

– Mateu Lahoz gjorde bra ifrån sig. Han är en domare som låter spelet fortgå, en av de bästa i ligan.

Annons

Mmmm. Men nog borde domaren har straffat Mascherano hårdare för den HÄR fula satsningen…

50 poäng på 19 matcher är klubbrekord för Atlético Madrid.

Otroligt att man bara har släppt in elva mål (Barcelona bara tolv).

– 50 poäng är inte bara extremt bra för Atlético – det hade varit jättebra för alla lag: Barcelona, Real Madrid… vem som helst, sa David Villa.

– Det var kul att spela mot gamla lagkamrater men den här matchen, och de två i supercupen, visar hur lite som skiljer mellan oss och det lag som gjort bäst ifrån sig de senaste åren i Spanien och Europa.

Att strunta i cupen, som jag tycker skulle kunna vara en bra idé för det rödvita Madridlaget, vill Villa inte höra talas om.

– Vi har förberett oss, ihop med fystränaren och hans medhjälpare, för att orka tävla i tre turneringar. Vi kommer kämpa fullt ut i alla tre.

Annons

Nåväl. Jag hoppas att de lyckas hela vägen i någon av turneringarna.

Förhoppningsvis håller spänningen i ligan i sig ända till den sista omgången då Atlético och Barcelona möts på Camp Nou.

Fast vi får ju inte glömma det där tredje laget.

Gårdagens stora vinnare var ju faktiskt Real Madrid som kan ta in tre poäng i kväll om* man lyckas besegra Espanyol på bortaplan. Avspark klockan 19 i CMore sport.

”Jaktdagen”

 I kväll kör vi igång Fotbollskanalen Europa igen efter juluppehållet. Vi ses vid 23:15.

Publicerad 2014-01-12 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto