Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lirare mot krigare

Johanna Garås blogg

Det bidde inga förändringar i den absoluta toppen efter helgens omgång eftersom alla tre lagen vann.

Mest imponerande var Atlético de Madrids bortaseger på San Mamés. Varken Barcelona eller Real Madrid lyckades ta tre poäng där.

Madridtidningen AS har låtit sina läsare rösta på vilka de tror kommer vinna ligan (det framgår dock inte hur många som röstat):

• Barcelona 34,81 procent

• Real Madrid 32,78 procent

• Atlético 32,41 procent

Jämnt så det förslår.

***

I skiktet under topptrion misslyckades alla lag i helgen.

Fyran Athletic, femman Sevilla, åttan Espanyol och nian Valencia förlorade medan sexan Real Sociedad och sjuan Villarreal endast lyckades ta var sin poäng mot Osasuna respektive Elche.

I botten skrällde Getafe borta mot Valencia medan Valladolid tog tre mycket viktiga poäng hemma mot Almería.

Annons

I kväll möts Betis-Málaga och Granada-Levante.

HÄR hittar ni hela tabellen.

Sju omgångar återstår.

***

På tisdag möts Barcelona och Atlético Madrid i Champions League. Lite tråkigt att ett av lagen måste åka ur turneringen men vi får hoppas på två bra matcher i alla fall.

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen – alla slutade oavgjort – och Barcelona har bara lyckats göra ett enda mål på Thibaut Courtois. Belgaren lägger dock ändå över favoritskapet på Barça.

– Men i fotboll kan ju allt hända. Av de åtta som är kvar kan alla slå alla, säger han till MARCA.

Har ligaframgångarna fått er att se Champions mer som en bonus?

– Vi har hela tiden tagit en match i taget. Det är bäst så. Nu är vi däruppe men vi fokuserar bara på det vi gör, inte på vad de andra gör. I Champions League ska vi försöka gå så långt som möjligt.

Annons

Courtois hoppas Atlético ska lyckas göra minst ett mål på Camp Nou i morgon.

– Att göra ett mål på bortaplan är alltid bra. Förhoppningsvis kan vi vinna, men oavgjort vore också ett bra resultat, eller en förlust med typ 2-1, för att fortfarande ha möjligheter i returen. Det bästa vore förstås att vinna såsom vi gjorde i Milano.

Målvakten erkänner att spelarna var svintrötta efter lördagens match på San Mamés.

– Det kommer bli en mycket tuff och komplicerad match. Fysiskt sett kommer vi att bränna mycket, men vi är förberedda för det.

Hur tror du matchbilden kommer se ut?

– Barça kommer försöka inleda starkt och göra ett tidigt mål. De vet att vi är mycket starka på Vicente Calderón. För vår del så måste vi försvara oss väl, vara välorganiserade, stänga igen, och göra ett mål på kontring. Det kommer blir en mycket tuff match såklart. Förhoppningsvis är vi så fysiskt starka att vi orkar kämpa i 90 minuter. 

Annons

Såhär ser Barcelonatidningen Sport på drabbningen:

”Lirare mot krigare”

En sak som kan stärka hemmalagets svagaste lagdel inför avspark är att den här killen faktiskt aldrig har nätat mot Barcelona.

En sak som kan stärka bortalagets självförtroende inför avspark är att det numera är den här killen som vaktar Barcelonas bur.

(PS: Jag älskar Pinto aka Wahin.)

Publicerad 2014-03-31 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto