POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND
26v

Ajdarevic fick erbjudande av Blåvitt - valde att stanna i Aten: "Det gick inte"

Foto: Bildbyrån.

Astrit Ajdarevic var i sommar på väg bort från Aek Aten.
Nu berättar han om varför det inte blev flytt till IFK Göteborg.
- I slutändan gick det inte, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske mittfältaren Astrit Ajdarevic, 28, lämnade vintern 2017 Örebro SK för spel med Aek Aten i Grekland. Han fick under sin första vår i klubben gott om speltid och likaså i början av förra säsongen före han i slutet av säsongen främst fick inhopp, när klubben i slutändan vann den grekiska ligan. 

Ajdarevic har ett år kvar på sitt kontrakt med Aten, men kopplades i sommar ihop med en flytt till bland annat IFK Göteborg. Nu berättar mittfältaren för Fotbollskanalen om varför han i slutändan valde att stanna i Grekland. 

- Ja, det var det (aktuellt med Blåvitt). Vi snackade och hördes av, men i slutändan gick det inte. Det var inte för att budet var dåligt, i stället för att jag inte kunde lämna min situation här med ekonomin i Grekland. Om jag ska gå till IFK, så ska det vara något bra. Det var också bra, men inte för att komma hem. Annars är det som jag även sagt tidigare, att IFK är en stor klubb och jag är själv från västkusten, så det hade lockat, men jag ska inte lämna bara för att lämna, berättar han för Fotbollskanalen. 

- Grejen är den att jag tror inte att Aten begär så mycket och de var tydliga med att jag kunde lämna. Tränaren ville att jag skulle vara kvar, men den nye sportchefen ville att jag skulle lämna och då sa jag att enda anledningen till om jag lämnar, så är det gratis. Så ser det ut, fortsätter han. 

Är du besviken över att det inte blev något med Blåvitt i slutändan?
- Blåvitt är Blåvitt. Det är en av Sveriges största klubbar. Jag ska dock inte säga att jag är besviken, men om jag hade spelat där, så skulle det vara en ära. Jag vet vad jag kan tillföra, men så blev inte fallet och jag är kvar här. Alla vet att jag säger det jag tycker och jag bryr mig inte om vad folk tycker och tänker om mig. Det är en stor klubb i Sverige, även om det gått lite knackigt senaste åren. Däremot finns alla förutsättningar att lyckas. 

Ajdarevic var utanför Atens trupp i de tre inledande matcherna av säsongen med anledning av en mindre skada, men är nu redo för spel igen. Han förväntar sig dock inte att det blir allt för mycket speltid med anledning av relationen till klubbens sportchef. 

- Tyvärr är livet så ute i Europa att det inte alltid är upp till tränaren. Jag gör mitt, tränar på och är professionell och väntar på min chans om de behöver mig. Om de inte behöver mig, så har inte jag bråttom. Jag har något annat som är viktigare, min familj. Fotbollen är inte min första prioritet i livet. Om jag får spela är det en bonus och fantastiskt, men jag har inte bråttom att lämna och kommer att köra på det som känns rätt, säger han. 

Ajdarevic känner nämligen inte stress över att lämna Aten i januari. Det kan i stället bli flytt när kontraktet går ut sommaren 2019. 

- Jag kommer inte lämna i januari om det inte är tillräckligt bra. Fotbollen är konstig ibland, kanske skriver jag på för sju år till. Det är en konstig sport och kan svänga till höger och vänster. 

Om det blir flytt i januari eller nästa sommar, så utesluter han inte allsvenskan. 

- Nej, jag utesluter inte någonting. Jag går efter det som känns rätt för mig och min familj. Vi får se vad som händer. Just nu är jag en Aek-spelare, inget annat. 

Aek Aten inledde i veckan gruppspelet i Champions League med en 3-0-förlust mot Ajax. Däremot finns inte Ajdarevic med på klubbens lista över spelare som är tillgängliga för spel i turneringen. Härnäst ställs laget på söndag mot Paok i ligan.

Publicerad 2018-09-21 kl 18:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå