Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND

Ajdarevic njuter efter flytten: "I mitt livs form"

Foto: Bildbyrån.

Han avgjorde derbyt – och hyllades som en hjälte.
Astrit Ajdarevic flytt till Aten har blivit precis vad han hoppats på.
- Jag är i mitt livs form, säger han till Fotbollskanalen.

Under söndagen blev AEK Atens Atrit Ajdarevic stor matchvinnare då han med matchens enda mål avgjorde rivalmötet mot den suveräna serieledaren Olympiakos. Frisparken från Ajdarevic styrde sig via muren och in i nät och vild glädje bröt ut bland hemmalagets supportrar.

Dagen efter succén berättar Ajdarevic själv om målet – och den första tiden i klubben sedan flytten från Örebro.

- Det var en grym känsla, att få vara med om derbyt, spela bra och se till att laget får tre poäng. Det var en viktig seger för självförtroendet och för vår jakt på Europaplatser, säger han till Fotbollskanalen.

Hur skulle du beskriva målet?
- Det var en frispark som jag fick en bra träff på. Jag tror att den hade gått in även om den inte hade styrts. Lite tur, men tur förtjänar man. Det var en mäktig känsla att få seden segla in och få fira med alla supportrar och alla medspelare, säger han.

Enligt Ajdarevic själv var det nära att det blev en flytt redan efter OS – och han sticker inte stol med att han blev besviken då affären gick i stöpet.

- Jag var väldigt nära att dra direkt efter OS. Jag var redo men det löste sig inte då. Klart att man var lite besviken för jag var redo för ett nytt äventyr.

Hur har första tiden i Aten varit?
- Första tiden har varit bra. Innan jag kom så var det lite turbulent där de tappade mycket poäng, men nu senaste tiden har vi spelat bra och fått en bra kontinuitet i vårt spel. Jag själv har fått spela väldigt mycket. Jag har en roll där jag är lite mer box till box och där jag är både defensiv och offensiv. Det känns som att jag fått en lite nygammal roll och jag hanterar den väldigt bra.

Han fortsätter:

-  Jag fick en liten semester innan jag kom hit, sedan var det full rulle igen med träning och de ville att jag skulle vara klar till första matchen i början på januari. Jag har spelat alla matcher sedan dess, så det har varit mycket matcher och mycket träning sedan dess. Intensivt och jag känner mig i mitt livs form. Jag mår bra nu både på och utanför plan. Då rullar allt på som det ska.

Inledningen av hans sejour i AEK präglades dock av negativa rubriker. Laget fick inte spelet och stämma och tränaren José Morais fick sparken. In kom i stället Manolo Jimenez.

- Det är inget nytt. Jag har spelat utomlands förut, jag hade sju tränare på tre år i Standard Liege så det är inget nytt. Tränare kommer och går. Det viktiga är att jag fått förtroendet från båda så det måste väl betyda att jag gör någonting bra.

Vad betyder det att ha Jacob Johansson och Daniel Majstorovic i klubben?
- I slutändan är det fotboll vi ska spela, sedan om det är en svensk, en tysk eller en italienare spelar ingen roll. Men det är klart att det underlättar när man har någon att prata med och få hjälp av.

Ajdarevic är dock noga med at hålla fötterna på jorden. Nu hoppas han för egen och för lagets del att man kan spinna vidare på formen.

- Återigen, vi har vunnit ett derby, fine. Det är bra för supportrar och klubben och för vårt självförtroende, men det finns fortfarande mycket att spela om. Vi har match igen på söndag och vi måste ta tre poäng där. Det blir en omställning från Olympiakos till Larissa. Det är två helt olika matcher.

Publicerad 2017-02-20 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons