Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND
25v

Avslöjar: Sköt Sverige till VM - jagas av franskt topplag

Foto: Bildbyrån.

Jakob Johansson lämnar AEK Aten.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen visar franska Rennes stort intresse.

Jakob Johansson flyttade 2015 från IFK Göteborg till AEK Aten och var direkt med om att spela upp det grekiska laget till högstaligan, där man sedan etablerat sig i toppen. Men efter 3,5 år går nu kontraktet ut och svensken har bestämt sig för att flytta vidare.

I VM-kvalet mot Frankrike i Paris gjorde Johansson en imponerande insats, och enligt uppgifter till Fotbollskanalen visar nu franska Rennes stort intresse.

Fotbollskanalen erfar också att Toulouse vill ha Jakob Johansson, men att Rennes ligger före i kampen.

Med en omgång kvar av den franska ligan talar mycket för att Rennes kommer att sluta femma, vilket är en förbättring mot förra säsongens åttondeplats.

Toulouse kämpar för att hänga kvar i ligan.

Jakob Johansson blev stor hjälte när han sköt Sverige till VM efter att ha gjort det enda målet i dubbelmötet mot Italien. Men i returmatchen på San Siro skadade han sitt ena knä så illa att han sedan dess varit borta från fotbollen vilket betyder att han missar sommarens VM-slutspel i Ryssland.

I stället har han kört rehab för att komma tillbaka till spel så att det ska kunna bli en flytt i sommar och i onsdags berättade Johansson, i en intervju med Aftonbladet, att han kommer att hälsa på landslaget under deras förberedande läger inför VM.

I samma intervju sa berättade han också att han lämnar AEK Aten nu när kontraktet går ut och att han vill till en större liga.

- Jag vet att det finns intresse, men var det landar vet man aldrig förrän något är 100-procentigt klart, sa Johansson då.

- Det handlar om ett helhetsintryck där även plats, ekonomi och hur det passar familjen kommer in. AEK är en storklubb, fajtas om titlar och ska spela i Europa. Nu hade det varit häftigt att testa sig i en större liga.

Och det finns inom räckhåll?
– Det är inte omöjligt att det kan bli så. Jag hoppas ha klart med något tidigare än senare, men det viktigaste är att det blir rätt och bra.

Publicerad 2018-05-18 kl 10:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons