Berg derbyhjälte med dubbla mål - avgjorde i 90:e

Grekiska Super League

Marcus Berg är kungen av Aten.
I derbyt mot AEK avgjorde Panathinaikos-anfallaren i den 90:e minuten - med sitt andra mål för matchen.

Aten-derby och svenskmöte. På ena sidan AEK Aten med Astrit Ajdarevic och Jakob Johansson från start och på andra sidan Panathinaikos med Niklas Hult och Marcus Berg.

Då visade Berg vem som är kungen av Aten - och den grekiska ligan. Svensken var inblandad i allt när Panathinaikos vann med 3-2 efter ett sent avgörande. Först spelade Berg in bollen som Viktor Klonaridis kunde göra 1-0 på i den 24:e minuten. Bara tre minuter senare satte anfallaren själv dit 2-0 efter att ha blivit frispelad.

AEK Aten hämtade dock upp ledningen i andra halvleken. Först på straff i den 62:a minuten genom Lazaros Christodoulopoulos. Sedan kvarten senare när Tomas Pekhart satte dit 2-2.

Marcus Berg skulle dock få sista ordet. I den 90:e minuten slog svensken till med sitt andra mål för matchen - och det 20:e för säsongen - och blev stor hjälte. Anfallaren hade bara att raka in bollen i öppet mål efter ett fint inspel.

Berg toppar den grekiska skytteligan, fem mål före tvåan.

Astrit Ajdarevic byttes ut redan i halvtid för AEK Aten.