Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND

Berg undersökt i Sverige efter skadeproblemen: "Hoppas få hålla mig frisk"

Foto: SCANPIX

Sedan oktober har Marcus Berg haft problem med en lårskada. Nu är svensken tillbaka i Grekland efter att ha undersökts av landslagets sjukgymnast i Malmö.

- Jag hoppas att jag ska få hålla mig frisk resten av säsongen, säger Berg till Fotbollskanalen.

Det var i oktober som Marcus Berg tvingades utgå med en lårskada i EM-kvalet mot Liechtenstein, efter att ha gjort ett av målen i 2-0-segern. Panathinaikos-anfallaren har sedan dess haft återkommande problem med låret.

Den 24 januari kom skadan tillbaka och Berg fick utgå kort efter att ha blivit målskytt i ligamötet med Levadiakos. Efter de nya problemen har 29-åringen varit hemma i Sverige för att undersökas.

- Jag var hos Ricky Dahan (landslagets sjukgymnast) i Malmö och körde lite rehab, säger Berg - som nu är tillbaka i Grekland - till Fotbollskanalen.

- Jag har ju fått behandling och rehab och så här (i Grekland) men med tanke på ett EM som förhoppningsvis kommer i sommar så var det bra att jag fick träffa Richard så att han har lite koll också.

Vad har undersökningarna visat?
- Den största grejen är väl att jag behöver längre tid till att återhämta mig. Även om det har varit små skador så tar det ändå sin tid att komma tillbaka fullt. Och risken är rätt så stor att det händer igen. Så det är tufft, man vill vara på planen och spela men ibland är det bra att tänka ett steg längre. Men det är svårt när det ändå känns okej, då tycker man att man kan vara med, säger Berg.

Finns det någon dialog mellan Erik Hamrén och Andrea Stramaccioni (Panathinaikos tränare)?
- Det är ingen diskussion som de har. Utan det är väl upp till spelaren egentligen. De vill såklart att jag spelar, men jag har en bra dialog med tränaren och det var han egentligen han som tog tag i det först och sa att jag måste ta tag i det ordentligt. Då sa han att jag skulle ta den tid jag behöver.

Berg kommer inte att vara med när Panathinaikos möter Skoda Xanthi under lördagen. Men någon längre frånvaro är det inte tal om.

- Jag körde på planen i går för första gången på ett tag, säger han.

- Jag har ju missat de två senaste matcherna nu, sen missar jag den i morgon. Sen har vi cupkvartsfinal på onsdag som jag förhoppningsvis kan vara med i.

Vad är viktigt nu för att du ska kunna vara med i EM fullt frisk?
- Det är väl att man får underhålla muskeln och alla muskler som påverkas. Särskilt när man varit skadad att man försöker bygga upp en grundstyrka så att den finns där och hålla igång det även när det känns bra. Så jag hoppas att jag ska få hålla mig frisk resten av säsongen, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-02-05 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons