Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

GREKLAND
48v

Bergs makalösa klipp: 70 miljoner kronor

Foto: Bildbyrån.

Närmare 70 miljoner kronor netto – på två år.
Där har ni förklaringen till att Marcus Berg är på väg till Al Ain.
Övergångssumman är på sex miljoner euro och anfallaren har rätt till 15 procent, enligt vad Fotbollskanalen erfar.

Marcus Berg är på väg att lämna Grekland för Förenade Arabemiraten och klubben Al Ain. Enligt grekiska uppgifter till Fotbollskanalen hade anfallaren en utköpsklausul på tio miljoner euro, cirka 100 miljoner krono, men Fotbollskanalen erfar att när Berg i januari förhandlade om kontraktet ändrades den till sex miljoner euro.
Av övergångssumman har Panathinaikos rätt till 50 procent, 35 procent går till anfallarens förra klubb som är tyska Hamburger SV och 15 procent går till Berg och hans agent Steiner Dietz, enligt vad Fotbollskanalen erfar.

Enligt tidningen SDNA kommer Marcus Berg att tjäna ungefär sex miljoner euro på två år i Al Ain vilket är närmare 60 miljoner kronor. Lägg till ytterligare tio miljoner kronor som del av transfern och det blir 70 miljoner kronor netto för två år i Förenade Arabemiraten. Grekiska uppgifter till Fotbollskanalen säger att svensken och hans agent Steiner Dietz åkte till Förenade Arabemiraten utan Panathinaikos tillåtelse. Strax efter lunch på tisdagen kommenterade den grekiska klubben situationen på sin hemsida:

”Panathinaikos har inte för avsikt att sälja Marcus Berg och han har ett kontrakt med oss som löper fram till juni 2019. Vi ser gärna att Marcus stannar här till slutet av sin karriär men om han av ekonomiska eller familjerelaterade skäl har en önskan om att söka sig vidare kommer vi att respektera det”.

Enligt uppgifter till SDNA är klubbarna nu överens och övergången väntas presenteras under tisdagen.

Marcus Berg var öppen med att han var trött på märkligheterna i den grekiska ligan i samband med VM-kvalet:

- Det är vissa grejer som händer runt om matcherna, det är inställda matcher och man vet knappt när man ska spela. Det har inte blivit bättre, nästan gått åt det sämre hållet. De flesta är trötta på det, både fans och andra klubbar, men det fortsätter.

Har klubben förståelse för att du vill lämna?
- Jag har inte gått in på det så mycket, men de har sett hur jag mått och de förstår att jag kom dit för att vinna nånting och det är väldigt svårt när den största klubben med mest pengar och makt i landet, då är det tyvärr så.

Då vill han inte spekulera i var han kan tänkas flytta:

- Jag pratar med min agent men det är upp till klubben och prata också, klart att jag vet att det finns intresse men det får vi ta efter landslaget.

Att en flytt skulle påverka landslagsplatsen och ett eventuellt VM i Ryssland om ett år var en del i pusslet.

 - Klart det är skillnad och det tar tid att komma in i en ny klubb och liga men jag är 31 år och vet inte hur många chanser jag får och har gjort en bra säsong. Det är många funderingar och det är mycket man ska väga ihop.

Publicerad 2017-06-20 kl 16:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER