Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

GREKLAND

Hult om Panathinaikos: "Berg är stjärnan här"

Foto: SCANPIX pao.gr

Niklas Hults Panathinaikos-karriär har precis börjat.
Och det kommer ta ett tag innan han får samma status som klubbens andre svensk Marcus Berg.
- Man märker att han är stor här, säger Hult till Fotbollskanalen. 

Niklas Hult har en stressig tid bakom sig.

I tisdags förra veckan lämnade 26-åringen semestern i Sverige och klev ombord på ett plan till Nice. Ett dygn senare hade han avverkat resrutten Göteborg-Nice-Rom-Aten-Düsseldorf-Nice-Barcelona-Amsterdam.

Påvägen hade han skrivit på ett treårskontrakt med det grekiska topplaget Panathinaikos.

- När jag landade i Nice fick jag beskedet att klubbarna var överens och att Panathinaikos ville att jag skulle kommer ner. Det var bara att åka, säger han från lagets träningsläger i Holland.

Han har bara tränat med sin nya klubb i ett par dagar, samt spelat 75 minuter i söndagens träningsmatch, men det känns redan som att han har tagit rätt beslut. Att lämna det Nice han kom till sommaren 2014 för ett nytt äventyr i Grekland.

- När det här kom upp blev jag väldigt sugen. De sista tio, tolv matcherna i fjol handlade mest om inhopp. Jag kände att om det skulle dyka upp något så ville jag inte missa den chansen. Jag vill få så mycket speltid som möjlig. Och hittills känns det väldigt bra. Jag hoppas att jag i efterhand kan säga att detta var bra steg i min karriär, säger han.

En av anledningarna till att flytten blev verklighet stavas Andrea Stramaccioni. Panathinaikos-tränaren har tydligt visat att han gillar Hult. Dessutom vill han använda honom som vänsterback. Positionen Hult gillar mest.

- Och den positionen som jag tycker är min bästa. Det känns redan som att jag har fått stort förtroende från honom. Nu gäller det bara att jag bevisar att jag är tillräckligt bra för att spela.

Hur passar lagets spelsätt dig?

- Det är hyfsat likt som vi spelade i Nice. Vi gillar att hålla i bollen vilket passar mig perfekt. Då kan jag komma med mycket i offensiven.

Vid sidan om Hult finns det ytterligare en svensk i Panathinaikos. Anfallaren Marcus Berg, i fjol skytteligatvåa med 15 mål på 22 matcher.

- Man märker att han är stor här. Han är stjärnan. Samtidigt är han en väldigt ödmjuk och jordnära person, säger Hult.

Har han gett dig några tips?

- Att bara ta det som det kommer. Det är lite mañana mañana här!

Panathinaikos drar inte i gång ligasäsongen förrän om några månader. Men redan den 28 juli kliver laget in i Europa League-kvalets tredje runda.

- Jag hoppas att jag är registrerad dit, skrattar Hult.

- Men jag är inte säkert.

Inte så konstigt med tanke på den stressiga tid han har bakom sig kanske ...

Publicerad 2016-07-06 kl 08:00
GREKLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER