POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND
45v

Molins efter flyttbeskedet: "Har inte fått lön av klubben sedan december"

Foto: Bildbyrån

Guillermo Molins lämnar Panathinaikos i sommar.
Klubben har ett turbulent år bakom sig, och för Fotbollskanalen berättar Molins bland annat att han inte fått lön sedan december i fjol.
- Hade jag vetat att jag skulle få de pengar jag har fått i dag hade jag inte skrivit på kontraktet, säger 29-åringen.

Oscar Hiljemark, Marcus Berg och Niklas Hult har alla lämnat Panathinaikos på kort tid. Näste svensk att flytta från klubben blir Guillermo Molins, som inte kommer att förlänga sitt utgående kontrakt med klubben i sommar, något han först berättade för Svenskafans. I fjol var 29-åringen dock öppen för att stanna.

- I höstas, innan ligan vände, var vi i förhandling. Men sedan lämnade sportchefen, och det har inte kommit någon ny sedan dess. Det finns helt enkelt ingen att förhandla med. Klubben är dessutom inte i så bra skick. Jag ser mig omkring, helt enkelt, och vill vidare, berättar Molins nu för Fotbollskanalen.

Det har minst sagt varit ett stormigt år för grekisk fotboll i allmänhet och för Panathinaikos i synnerhet. Ligaspelet stoppades helt i mars efter en incident i mötet mellan Paok och AEK Aten, och Panathinaikos har vid flera tillfällen i år drabbats av poängavdrag och ligger därför på en blygsam tolfteplats i grekiska ligan.

- Det har varit skitjobbigt. Allt handlar om ekonomi och att de inte betalar för sig, säger Molins, och fortsätter:

- Vi spelare är väldigt missnöjda med det, så klart. Vi har skrivit på ett kontrakt där vi ska få en viss lön, och när man får noll kronor på flera månader är det något som inte stämmer. Vi har försökt göra det vi har kunnat. Vi strejkade en vecka måndag till lördag och spelade match på söndagen, och vann den matchen men klubben fick minuspoäng direkt efter. Det är som att vi hela tiden fått en spark i huvudet av vår egen klubb.

Niklas Hult och Marcus Berg har varit i tvist med klubben över bland annat pengar. Har du fått det som klubben är skyldig dig?
- Nej, de har inte betalat något. Vi väntar och ser vad som händer. De lovade att betala när säsongen tar slut. De håller på att försöka sälja klubben, och den som köper den då får betala. Vi får se vad som händer. Annars får man gå vidare på annat håll för att få sina pengar. Det är många spelare som har lämnat, inte minst i januari då de stora problemen började komma. Då lämnade Niklas och Oscar, men jag och Mattias Johansson stannade kvar. Det är faktiskt inget som jag ångrar, jag ville stanna. Men nu går kontraktet ut, och då går jag vidare.

Hur många månadslöner rör det sig om?
- Just nu är det sedan december jag inte fått betalt. Det är ett tag, säger Molins med ett uppgivet skratt.

- Som tur är har jag spelat i Kina, så jag har inte känt av det på det sättet. Men jag skrev på ett avtal utefter vad jag tycker att jag är värd, och det är det avtalet jag ska ha med Panathinaikos. När de inte lever upp till det är det fel. Hade jag vetat att jag skulle få de pengar jag har fått i dag hade jag inte skrivit på kontraktet, då hade jag inte kommit hit, för jag har fått mindre än vad vi kom överens om. Men det jobbigaste är inte för oss spelare, det är för de som jobbar i klubben som massörerna, kockarna och städarna - de får inte heller en krona. Det var därför vi spelare gick ihop för att betala deras löner.

Hur tänker du nu kring framtiden?
- Jag har en agent som jobbar. Jag är nöjd med min säsong. Jag har gjort många viktiga mål och har spelat bra även om jag var skadad från januari till mars och missade många matcher. Nu har jag kommit tillbaka och har känt mig bra, så jag är inte orolig över att hitta en klubb. Sedan får vi se vad det blir. Det är väldigt svårt att spekulera i vad det kan bli, det kan bli vad som helst. Det är inte lönt att spekulera i vad det blir innan det är på papper.

Under den nuvarande säsongen har Molins gjort fyra mål på 17 matcher i ligaspelet plus ytterligare fyra mål i cup- och Europaspel.

För Svenskafans sade Molins att en återkomst till Malmö FF, där han gjort över 150 matcher för A-laget, inte är aktuellt just nu.

- Aktuellt och aktuellt… Jag har inte hört något från Malmö sedan jag lämnade Kina. På det sättet är det inte aktuellt, säger Molins till Fotbollskanalen.

Men om Daniel Andersson (sportchef) skulle ringa…?
- Jag har inga problem alls med att prata med ”Danne”.

Men är MFF något du skulle kunna tänka dig inom den närmsta framtiden?
- Jag vill inte spekulera. Man får se vilka alternativ man tar, och så får man ta det som känns bäst för en. Jag tycker att jag har gjort en bra säsong, och jag är inte orolig över att jag inte kommer få några alternativ. Sedan får man se vilka alternativ det blir och så får man välja därefter.

Publicerad 2018-05-04 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå