Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMHERRGAMMALGREK

Maradona dömer inte ut Grekland: "Om 300 greker kunde stå upp mot 10 000 perser"

GDANSK. Få tror Grekland har en chans mot Tyskland.
Förutom Diego Maradona.
- Om 300 greker kunde stå upp mot 10 000 perser så har elva greker en chans mot elva tyskar.

Politiken vilar redan tung över fredagens EM-kvartsfinal mellan Tyskland och Grekland. Där Euro-krisen och den ekonomiska krisen i Grekland och där Tyskland är den största bidragsgivaren till landet blivit en snackis som många har i fokus.
Något spelarna försöker slå i från sig:
- Vi kan inte blanda ihop idrott och politik. Det är bara en match, säger Georgios Samaras.

– Elva miljoner människor väntar på nåt att glädja sig åt. Vi spelar för vårt land, men samtidigt ska vi inte blanda ihop idrott och politik.

Nu rycker Diego Maradona in och tar upp historia och ett klassiskt slag för att poängtera att Grekland visst har en chans.
Det är slaget vid Thermopyle 480 före Kristus som är argentinarens referens, och där Leonidas med hjälp av 300 spartaner ska ha stått emot en större persisk här under ett par dagar:
- Fernando Santos står inför sitt livs match och har en enorm uppförsbacke, men om 300 greker kudne stå emot 10 000 perser vid Thermopyle så har elva greker givetvis en chans mot elva tyskar, skriver Diego Maradona i sin krönika i Times of India.

- Han (Santos) stod för ett mirakel när grekerna slog Ryssland men han måste fördubbla lagmoralen. Det tyska laget är ungt, vältränat och kraftfullt. Grekerna är tuffa, gamla och erfarna. I detta mästerskap har det varit kraft och fysisk som dominerat och även om grekerna kommer att står för hjältemod så borde Tyskland vinna.

Publicerad 2012-06-22 kl 12:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons