POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HEADLINES TV

TV: Sanchez-flytt befäster maktförändring: "Är ganska symboliskt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det mesta talar för att Alexis Sanchez är på väg från Arsenal till Manchester City.
Talande för maktskiftet som pågår i England, menar Frederic Pavlidis.
- Det är ganska symboliskt. Det är ett maktskifte som bara blir tydligare mellan London och Manchester, säger han i Fotbollskanalen Headlines.

Alexis Sanchez sitter på ett kontrakt med Arsenal som går ut till sommaren, och ryktena i England pekar på att Manchester City blir nästa destination för chilenaren. En flytt som visar på en trend i England, menar Frederic Pavlidis i Fotbollskanalen Headlines.

- Det är ganska symboliskt. Det är inte det att Arsenal inte har sålt till andra Manchester-lag tidigare, vi minns ju van Persie och så vidare, men det här är ändå ett maktskifte som bara blir tydligare mellan London och Manchester.

I Fotbollskanalen Headlines tittar Pavlidis och Elton Eiranson även på löneskillnaderna mellan Manchesterklubbarna och de andra topplagen.

- Det är en ganska bra indikator. Man hör ofta om hur mycket pengar som spenderas, men vad man har för snittlön i klubbarna är också ganska talande.

- Chelsea har varit med och slagits i toppen där, men nu är det City och United som båda har ungefär 127 000 pund i snittlön i veckan för spelarna. De är långt före, sedan är det ett hopp ner till Chelsea, Liverpool och Arsenal som ligger runt 100 000 pund i veckan. Det markerar skillnaden bra på vilka som har de finansiella musklerna i Premier League, säger Pavlidis.

Även i Fotbollskanalen Headlines:
- Så mycket är toppsvenskarna värda
- ”Råttfångaren” ute efter Man City

Se hela programmet i spelaren ovan.

Publicerad 2018-01-09 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå